Sponsoreret indhold fra expekt.dk
Drømmer du om at spise et sted, hvor hver eneste bid
føles spændende? Her er fem restauranter rundt omkring i verden, hvor du er
garanteret at miste pusten, allerede inden den første ret bliver serveret.
Disse destinationer udfordrer vores sanser, sætter kulinariske trends og
fortæller historier om kultur, passion og innovation.
1. Le Louis XV, Monte Carlo
Hvorfor?
Den luksuriøse
restaurant ligger i Hôtel de Paris, et ikon for fransk haute cuisine. Selve
hotellet er en oplevelse i sig selv, komplet med underholdning som det ikoniske
casino.
Ser man nærmere på restauranten, har den tre Michelin-stjerner og byder på en
luksuriøs og moderne menu.
Menuen?
Gæster kan vælge
mellem à la carte eller en overraskelsesmenu, “Agape”. À la carte-udgaven er en
vegetarisk tasting-menu, mens den anden er sammensat af køkkenet. Blandt
favoritterne er den vegetariske klassiker Jardins de Provence, en signaturret
siden 1987. Balancen her er en fejlfri kombination af klassisk fransk tradition
og raffineret finesse, præsenteret i en storslået og elegant ramme.
2. Alchemist, København
Hvorfor?
Med sine to
Michelin-stjerner er Alchemist
i København en restaurant, hvor teknologi, kunst, storytelling og selvfølgelig
gastronomi mødes. Det er et grænseoverskridende gastronomisk eksperiment, kendt
for sin helhedsorienterede spiseoplevelse.
Menuen?
Det er en
tasting-menu med op til omkring 50 forskellige småretter, der virkelig gør
indtryk. Denne unikke menu forener kulinarisk kunst med teatralsk flair – for
eksempel kan man blive serveret et malet øje fyldt med rejer og kaviar.
3. Maido, Lima
Hvorfor?
I år, 2025, blev
Maido i Lima kåret som verdens bedste restaurant af The World’s 50 Best
Restaurants, hvilket gør den mere end et besøg værd. Det er en fusion af
peruviansk og japansk gastronomi, bedre kendt som Nikkei.
Menuen?
Ligesom de to
foregående restauranter tilbydes flere tasting-menuer med retter som nigiri med
oksehoved, brisket bagt i 50 timer og misoyaki smørfisk. Smagfuld er en
underdrivelse, og retterne fungerer som ægte kulturelle broer.
4. DiverXO, Madrid
Hvorfor?
Den bedste måde at
beskrive DiverXO i Madrid på er, at restauranten er modig, kreativ og ikke
bange for at sprænge traditionelle gastronomiske rammer. Gæsterne får serveret
uventede kombinationer af ingredienser og teknikker fra forskellige kulturer og
kontinenter. Restauranten har desuden tre Michelin-stjerner.
Menuen?
Det, der gør menuen
unik, er dens fantasifulde brud med traditionerne. Der findes kun én
tasting-menu, “La Cocina de los Cerdos Voladores”, hvor man kan støde på alt
fra japansk paella til kaviar med karry. Hos DiverXO er alt bygget på
kreativitet.
5. Narisawa, Tokyo
Hvorfor?
Narisawa i Tokyo er
en restaurant med to Michelin-stjerner samt en Michelin Green Star for sin
miljøbevidsthed. Den er en pioner inden for bæredygtig gastronomi
i Japan og tilbyder en Omakase tasting-menu med ingredienser, der afspejler
Satoyama-kulturen.
Menuen?
Gengangere får altid
serveret en ny menu, minimalistisk i præsentationen. Maden er et harmonisk
samspil mellem natur, landskab og mennesker.
18+ | StopSpillet.dk | Udeluk dig via ROFUS | Ansvarligt Spil