Mange fodboldspillere har lidt for god tid, når den ikke lige står på træning og kampe. Nogle kører store (og Bendtner forkerte) biler og går i byen (Bendtner igen), mens andre føler en stor trang til at udtrykke deres identitet gennem deres frisurer.

Op gennem fodboldhistorien har især spillere som blandt andre Ronaldo haft aparte frisurer, der var så grimme, at de på trods af ejermændenes stjernestatus aldrig er blevet kopieret af andre. Vi har samlet nogle af de mest markante, der trods alle gode bestræbelser alligevel må anses for at være decideret fejlskud ud i frisurens verden.

Sahko, Liverpool
Den første sidder på en mand, der er uheldig på mange måder for tiden. Han er netop nu under anklager for at tage ulovlige stoffer, nærmere bestemt et slankemiddel, der potentielt kan give ham alt fra et halvt år til to års karantæne.

Det vil give ham tid til at gro noget nyt hår, der kan dække den frisure, som efterhånden har fulgt ham lang tid nok til, at det ikke bare kan rubriceres under en uheldig dag hos frisøren. Det er tydeligt, han er gået efter en intimiderende stil, der faktisk er populær hos flere spillere omkring i verden, men klædeligt er det ikke.

David Luiz, PSGFor mange år siden fik den uortodokse forsvarsspiller øgenavnet ’Sideshow Bob’ i kraft af sin mærkelige frisure (og sine til tider utilregnelige udfald). Og alligevel har fastholdt frisuren gennem mange år. Måske har han ikke set nok Simpsons til at forstå, at det ikke er et kompliment.

Når det er sagt, skal han have point for originalitet, og at han står ved sin hårpragt, når modens ellers giver hans flotte paryk strid modvind.

Magnus Eriksson, BrøndbyDen næste på liste er dansk, eller for at være helt præcis svensk i en dansk klub. Svenskerne har altid været kendte for have tilbøjeligheder til mærkelige frisurer, men den her må alligevel stå for Martin Erikssons egen regning.  Selv ikke i Sverige ser man mange udgaver af den mærkværdige frisure.

Wayne Rooney, Manchester UnitedVerdens mest omtalte hårtransplantation sidder på United-legenden. På trods af al snakken om den må man sige, at det er minimalt, hvad han har fået ud af det. Og spørgsmålet er, om han ikke ville være langt bedre tjent med at stå ved sin skaldethed, som han gjorde før.

Det kan også være, at der er tale om en omvendt Samson, for siden han har fået hår på hovedet, spiller han langt dårligere end tidligere.

Federico Santander, FCKDen københavnske angribers hjelm vækker associationer til playmobil-figurer med deres takkede frisurer. Det gode ved den er, at den forbliver stort set på plads alle 90 minutter og i vind og vejr.

Balotelli, AC Milan (udlejet fra Liverpool)Der er ikke meget, der er gået rigtigt i italienerens karriere de seneste år. Han har skiftet klubber som frisurer og vice versa, og intet af det har helt fungeret. Hans nyeste frisure, hvor det ser ud som om, han er blevet meget forskrækket, gør ikke noget godt for ham.

Radja Nainggolan, RomaEn utrolig talentfuld spiller, der har valgt at gå all in på hanekams-frisuren. Den går igen flere steder i fodboldverdenen, og det spiller nok ind, at han ser lidt frygtindgydende ud med den. Men igen køn er den ikke.

Dominic Oduro, Montreal ImpactDer er formentlig flere, der kender hans frisure frem for hans fodboldspil. Men han scorer faktisk mange kasser i den amerikanske liga. Når det gælder håret er der i højere grad tale om et tilfældighedsprincip, hvor der er prøvet tre-fire frække ting af – hvoraf ingen af dem er særligt vellykket.

Jack Grealish, Aston VillaSidste år var en håbefuld ung spiller, der var med til at spille Aston Villa i FA Cup-finalen. I år er han sivet ud af førsteholdet, og hele holdet må nu tage turen ned til The Championship. Ærgerligt for så stor en klub – og et stort talent. Det tilbagestrøgede hår klæder mange, men Jack har fundet sin helt egen høje variant, der bestemt ikke gør noget godt for ham. Tilbage til Premier League – og frisøren – med ham.

LÆS OGSÅ: Frisøren anbefaler: 7 af de mest klassiske herrefrisurer

LÆS OGSÅ: Disse frisurer redder tyndt hår