Hvad er den vigtigste beslutning, du har truffet?

”At få børn, mange børn – jeg har fem. Det sikrer en tæt kontakt til de store følelser resten af livet.”

Hvad er den vigtigste telefonsamtale, du har haft?
”Der er to. Den ene, da min far døde, jeg fik den opringning på en ferie. Jeg havde besøgt ham og valgte at tage på ferie. Det var godt nok i Danmark, men det har altid naget mig lidt, at jeg var væk. Min far ville have sagt: ’Hold op med at være sentimental’, men det er en følelse af ikke at få sagt farvel. Den anden samtale var dagen efter, jeg havde dækket et boksestævne for TV 2. Jeg havde overnattet hos mine forældre, og om morgenen lå jeg i badekarret, da min mor bankede på og sagde: ’Det er Schleimann i telefonen’ (tidligere TV 2-direktør Jørgen Schleimann, red.). Han sagde: ’Du skal være sportschef.’ Det lagde retningen for mit arbejdsliv i de næste 18-19 år.”

Det bedste råd, du har fået?
”Min mormor plejede at røre mig på håret og sige, at jeg skulle være en god dreng. I det lå der, at livet er en gave, og man skal forsøge at være noget for andre. Jeg husker tit på den der varme mormorhånd, der lagde sig på mit hoved.”

Har du en færdighed, de færreste kender til?
”Jeg kan jonglere med tre bolde. Mere idiotisk kan det ikke blive.”

Hvornår har du været bange?
”Jeg kan stadig få det dårligt, når jeg tænker på en episode fra en ferie, hvor min ældste søn, som i dag er 28, skvulpede rundt på en luftmadras i vandkanten. Han var ca. seks år gammel, og mens han lå på madrassen, lå jeg og min daværende kone på stranden. Pludselig kunne vi ikke se ham, indtil vi fik øje på ham ret langt ude. Vi råbte til ham, og så vinkede han, hvilket resulterede i, at han faldt i vandet. Jeg tror næsten, jeg løb på vandet derud. Han havde heldigvis fået fat i en strop på madrassen, så det var mere ham, der måtte berolige mig. Alt stod stille omkring mig i den situation.”

Hvad bør enhver mand vide om penge?
”De er rare at have, men skygger for de sande værdier i livet.”

Hvad er den kæreste ejendel, du har mistet?
”Under et indbrud mistede jeg et gammelt lommeur, som havde været min oldefars. Der stod hans navn, Viggo Christensen, i. Han var Københavns første overborgmester og havde fået uret i den forbindelse. Jeg ved ikke, om uret var noget værd, men det havde en værdi for familien.”

Hvilket råd ville du give dig selv som dreng?
”Livet er en lang række af valg og fravalg. Og hvis du skal navigere i det, så prøv at blive bedre til at lytte til dit hjerte, og vær tro mod det.”

Hvad bør enhver mand vide om kvinder?
”At livet får en ekstra vidunderlig dimension, når man tør give slip og give sig hen til en af slagsen.”

Hvilken egenskab sætter du pris på hos kvinder?
”Den enestående evne, de har til at være katalysator for store oplevelser for os mænd. De er de store følelsers katalysator. De forstår, hvilke knapper de skal trykke på, og evner at skabe symbiose.”

Hvad lærer du aldrig at forstå ved dem?
”Hvordan man kan tolke et indkøb på udsalg til, at man reelt har tjent penge.”

Hvornår er du mest lykkelig?
”Når jeg ligger i ske med min kone, eller vi har en tæt og fortrolig omfavnelse. Og den boblende fornemmelse, det giver, når et af mine børn griner fra hjertet. Når man kan se en person, det kan også være en voksen, der viser passion lige fra hjertet.”

Hvordan kommer man sig over en skuffelse?
”Man skal være gennemsyret af holdningen om, at livet er en gave. Det er som i filmen ’Mit liv som hund’, hvor drengen hele tiden siger: ’Det kunne have været meget værre.’ Man må komme videre ved at tænke på, at der ligger mange ting og venter på én.”

Er der et stykke tøj, enhver mand bør eje?
”Vi bør alle eje noget, der forkæler vores krop. Noget, hvor vi har sagt: ’Det der må jeg bare eje.’ Da jeg fik mit første håndsyede jakkesæt, da jeg var på TV 2, følte jeg virkelig, at jeg forkælede min krop. Det er en fornemmelse af kvalitet og af at have brugt nogle ekstra penge på at forkæle kroppen.”

Hvilken færdighed ville du gerne mestre?
”At kunne synge. Jeg elsker at være med til at synge, men jeg har ikke en tone i livet. Jeg kan mærke den fantastiske glæde, det kan give, når jeg endelig tør.”

Hvad bør en mand udrette, inden han dør?
”At så et korn af varighed. Den dag, jeg ikke er her mere, kan jeg måske have sået et korn hos andre, ligesom min mormor gav noget videre til mig. Jeg håber, at mine børn og min kone kan tænke på noget, vi har haft sammen.”

Hvad er din største succesoplevelse?
”At jeg som 50-årig kan sige, at passionen stadig lever. Det håber jeg også at kunne sige om ti år.”Morten Stig Christensen er født 27. december 1958 og har siden 2007 været direktør/generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund. Som aktiv spillede han 190 landskampe, bl.a. deltog han i tre OL-slutrunder og tre VMslutrunder. Han er uddannet lærer, men har efter håndboldkarrieren arbejdet som studievært og sportschef på TV 2-sporten, inden han blev hyret af DHF.Har tidligere været bragt i Euroman januar 1010.