Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Drømmebordet af Finn Juhl

Finn Juhl-auktion hos Bruun Rasmussen

Finn Juhls ’Drømmebord’ kommer på auktion med en vurdering på op til 400.000 kroner

En række af de mest sjældne kreationer af den danske arkitekt kommer under hammeren.

Dansk møbel-arkitektur er i høj kurs for tiden. Og en af de største, som har gjort vores lille land kendt over store dele af verden, er Finn Juhl blandt andet ved at indrette Formynderskabsrådssalen i FN (som siden er blevet restaureret af de danske designere Kasper Salto og Thomas Sigsgaard.)

Nu kommer nogle af de første kreationer af Finn Juhl på auktion hos Bruun Rasmussen. En af de mest sjældne er hans ’Drømmebord’, der er sat til en vurdering mellem 200.000 -400.000 kroner.

 

”Det hører absolut til sjældenhederne at se så tidlige møbler af Finn Juhl. Særligt bordet vidner om arkitektens fænomenale evne til at skabe møbelkunst af den ypperste kvalitet ved at forene funktionelle elementer og skulpturelle former med sin helt egen fine farvesans. Intet er overladt til tilfældighederne – selv undersiden er bemalet,” siger Peter Kjelgaard, leder af afdelingen for design og kunsthåndværk fra det 20. århundrede, i en pressemeddelelse fra auktionshuset.

Et andet markant møbel, der er på auktion, ’FJ 44’-armstolen, som anses for at være én af Finn Juhls vigtigste stole. Den er vurderet til intet mindre end mellem 300.000-500.000 kroner.

Derudover er der en lang række interessante møbler, der også kan fås til mere overkommelige priser, selv om man dog stadig skal regne med at slippe en eller flere månedslønninger for at få unikt dansk møbeldesign hjem.Finn Juhl: Sjælden kommode af ask. Front med fire skuffer med greb af messing. Udført hos Bovirke.
Vurdering: 25.000 kr.Finn Juhl: “BO 69”. Fritstående skrivebord af teak med en klap samt skuffesektion, fire skuffer med polykromt lakerede fronter.
Vurdering: 60.000–80.000 kr

 

Finn Juhl: “Diplomat”. To sofabænke med stel af riopalisander.
Vurdering: 20.000 krFinn Juhl: “FJ 53”. Fritstående to-pers. sofa samt tilhørende lænestol med stel af kirsebær.
Vurdering: 40.000 kr.

Se alle møblerne her.

LÆS OGSÅ: Se billederne af det nye samarbejde mellem IKEA og HAY

LÆS OGSÅ: Bjarke Ingels: "Hvis man bare kunne nå at lave én fuldstændig perfekt bygning ... "

LÆS OGSÅ: Britisk magasin: Her er de 9 mest ‘posh’ ting fra Ikea