Alle siger JATAK til Jonathan Tam

Alle siger JATAK til Jonathan Tam

Efter et par år på Noma og siden 10 på Relæ besluttede canadiske Jonathan Tam med kinesiske forældre og rødder i det kantonesiske køkken, at tiden var inde til at åbne eget sted. Det har han gjort med samme begejstring for bæredygtige lokale råvarer som på Noma og Relæ, men med barndommens køkkens smagsprofil. Det har gjort Jatak til 2022’s helt store nyhed på den københavnske restaurantscene, og Michelin har da også allerede kastet en stjerne efter restauranten.

Offentliggjort

Mens man har helt styr på, hvem der er køkkenchef et givent sted, kan der også være andre tilfælde, hvor man ikke for alvor har styr på, hvem der leder slagets gang, selvom der er tale om en

endog meget berømt restaurant. Sådan har det til dels været med Jonathan Tam, som fra 2016 til lukningen ultimo 2020 var køkkenchef på Relæ på Nørrebro i København. De mest inkarnerede madører vidste måske, hvem han var, men for de fleste var Relæ først og fremmest Christian Puglisis sted – et faktum, som den beskedne canadier har haft det helt fint med.

”Det er i mine øjne helt rimeligt, at jeg ikke er løbet med al hæderen på Relæ, selvom jeg har været køkkenchef de seneste år. Jeg var ansvarlig for den daglige drift af restauranten, og jeg behandlede den, som var den min egen, men det var jo selvfølgelig Christians Puglisis idé og restaurant. Han tog mig under sine vinger og gav mig muligheden for at lave mad til de rigtige mennesker, hvilket har haft stor betydning for de muligheder, jeg står med i dag,” siger Jonathan Tam.