Harlo & Meyer får det grønne til at stråle
I foråret blev Meyers Bageri på Frederiksberg til Harlo & Meyer. Det er et uformelt spisested med det grønne i fokus, men der er også plads til kød, fisk og skaldyr på menuen.
Maden er grøn hos Harlo & Meyer – ikke forstået sådan, at restauranten i Meyers gamle bageri og deli på Gammel Kongevej på Frederiksberg er en ren vegetarrestaurant, men grøn er den dominerende farve i alle retter. Selv smørret er grønt, for på kunstfærdig vis er det piskede smør fra Thise lagdelt og toppen farvet grøn af løvstikke, persille og ramsløg. Og det er ikke tilfældigt, for ud over Claus Meyers grønne fingre er det tydeligt, at køkkenchef (og medejer) André Skjødt Andersen med en fortid som souschef på bl.a. Alouette og Frederiksminde elsker at excellere i friske og lette retter, hvor de gode råvarer får lov at stå i egen smag og vælde uden at være pøset til i smør og fløde.
En fornem balance
Det grønne var gennemgående allerede i vores tre snacks, der for 250 kr. også indeholdt et glas biodynamisk champagne (165 kr. uden champagne). Ud over Meyer og Skjødt er Bo Bratlann fra nabovinbaren Botti nemlig medejer, og det var manden med moustachen selv, der serverede et glas Vertus Blanc de Blancs (Fourny et Fils) for os, der med sin rene og tørre tone (uden dosage) passede perfekt til de tre snacks. Først en lille ’pakke’ af spinat fyldt op med hakket rødfisk og lidt syltet hybenrose på toppen, efterfulgt af et friteret shisoblad og så til sidst et spyd med konfiterede shiitakesvampe syltet i hyldeblomstsaft med en hybenkompot blandet op med hot sauce. Et stort tallerkensmækkerblad sikrede, at også denne snack var tintet grøn. Præcise smage, den syltede hybenrose gav modspil uden at overdøve rødfisken, og shisobladene og shiitakesvampene sikrede en tydelig asiatisk tone, ikke mindst i det stramme visuelle udtryk.
Klædt i grønt var også vores tatar på dansk okse (145 kr.), der var toppet med karse, sprød grønkål og en emulsion af ristet gær med et dryp sennep, lidt Vesterhavsost og små tern af syltede asier – det hele i fornem balance.