På New Yorks gader udspiller sig for tiden et
lille surdejseventyr. På bare halvandet år har Apollo Bagels åbnet fire
butikker i byen og er blevet synonym med konstante køer – køer så voldsomme, at
The New York Times i november bragte en artikel med
overskriften: 'A hole
in Apollo Bagels’ business model? It’s too popular.'
Og nu får du mulighed for at prøve den famøse
bagel uden at tage turen over Atlanten. Fra den 30. maj til 1. juni holder
Apollo Bagels, i samarbejde med madplatformen Tipster og Frederik Bille Brahe,
pop-up på sidstnævntes restaurant Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg i
Nyhavn.
”Vi er stolte over at flyve ét af verdens pt.
stærkeste food-brands til København for at poppe op hos Frederik på Apollo i
Nyhavn,” siger Simon Evers, stifter af Tipster.
Med sig fra The Big Apple tager Apollo Bagels
deres signatursandwich med laks og tomat og vil samtidig præsentere nye
varianter med afsæt i danske sæsonråvarer som jordbær og asparges. Og mon ikke
det bliver med et lille Bille Brahe-take?
Det er ikke helt tilfældigt, at København
bliver byen, der danner rammen omkring Apollo Bagels’ første store pop-up. I
2013 tog ejeren, Joey Scalabrino, nemlig turen til den danske hovedstad, hvor
han faldt pladask for den nordiske gastronomi og den spirende surdejskultur,
som han efterfølgende tog med sig hjem.
Noget af det, der adskiller Apollos bagel fra
de klassiske modstykker i New York, er netop processen omkring dejen – lang
fermentering, høj hydrering og vild gærkultur. Og så bryder Apollo Bagels også
med New Yorks ellers stolte bagetraditioner ved at servere deres sandwiches open-faced,
direkte inspireret af dansk smørrebrød.
Der vil være et begrænset antal bagels til
salg, og du kan sikre dig din lige her.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.