New Yorks mest hypede bagelshop åbner i København

I 72 timer åbner én Apollo hos en anden Apollo.

New Yorks mest hypede bagelshop åbner i København
Offentliggjort

På New Yorks gader udspiller sig for tiden et lille surdejseventyr. På bare halvandet år har Apollo Bagels åbnet fire butikker i byen og er blevet synonym med konstante køer – køer så voldsomme, at The New York Times i november bragte en artikel med overskriften: 'A hole in Apollo Bagels’ business model? It’s too popular.'

Og nu får du mulighed for at prøve den famøse bagel uden at tage turen over Atlanten. Fra den 30. maj til 1. juni holder Apollo Bagels, i samarbejde med madplatformen Tipster og Frederik Bille Brahe, pop-up på sidstnævntes restaurant Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg i Nyhavn.

”Vi er stolte over at flyve ét af verdens pt. stærkeste food-brands til København for at poppe op hos Frederik på Apollo i Nyhavn,” siger Simon Evers, stifter af Tipster.

Med sig fra The Big Apple tager Apollo Bagels deres signatursandwich med laks og tomat og vil samtidig præsentere nye varianter med afsæt i danske sæsonråvarer som jordbær og asparges. Og mon ikke det bliver med et lille Bille Brahe-take?

New Yorks mest hypede bagelshop åbner i København

Det er ikke helt tilfældigt, at København bliver byen, der danner rammen omkring Apollo Bagels’ første store pop-up. I 2013 tog ejeren, Joey Scalabrino, nemlig turen til den danske hovedstad, hvor han faldt pladask for den nordiske gastronomi og den spirende surdejskultur, som han efterfølgende tog med sig hjem.

Noget af det, der adskiller Apollos bagel fra de klassiske modstykker i New York, er netop processen omkring dejen – lang fermentering, høj hydrering og vild gærkultur. Og så bryder Apollo Bagels også med New Yorks ellers stolte bagetraditioner ved at servere deres sandwiches open-faced, direkte inspireret af dansk smørrebrød.

Der vil være et begrænset antal bagels til salg, og du kan sikre dig din lige her.