Frederik Bille Brahe åbner bageri i Berlin: ”Vi har brug for dejligt brød i vores liv”

Den danske surdejshype er nået til den tyske hovedstad, hvor Frederik Bille Brahe har åbnet bageriet Sofi. Vi har taget en snak med ham om, hvad der er særligt ved Berlin, hvad opskriften på det bedste surdejsbrød er, og hvordan den perfekte croissant skal skrues sammen.

Frederik Bille Brahe åbner bageri i Berlin: ”Vi har brug for dejligt brød i vores liv”
Offentliggjort

Frederik Bille Brahe har ikke ligget på den lade side, siden pandemien brød ud og satte hele verdens restaurationsbranche i en prekær position med triste meldinger om lukkede spisesteder som hverdagskost.

Foruden at have udgivet kogebogen ’All the Stuff We Cooked’, der tog udgangspunkt i den mad, han lavede til sin familie under nedlukningen, har der også været noget større i støbeskeen for den uofficielle konge af avocadomaden.

Han har nemlig rejst i pendulfart mellem København og Berlin det sidste halve år for at arbejde på sit næste projekt, bageriet Sofi.

Bageriet, der er placeret i en baggård mellem Sophienstraße og Gipsstraße i Berlins Mitte-kvarter, har prominente navne som kunsteren Ai Weiwei boende i nabolaget, ligesom det tidligere har huset galleriet CFA, som blandt andre repræsenterer den danske kunstner Tal R i Berlin.