En frisk sommerret: Sådan laver du en let gazpacho med melon, agurk og avocado

Her får du opskriften på en forfriskende, kølende gazpacho i en grøn version med sødme fra melon og et lille chilispark.

En frisk sommerret: Sådan laver du en let gazpacho med melon, agurk og avocado
Offentliggjort

Til 4 personer

Ingredienser

Gazpacho

  • 1 galiamelon
  • 2 agurker
  • 1 jalapeno-chili
  • 1 avocado
  • Saft af 1-2 lime
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber

Topping

  • 2 nektariner eller ferskner
  • 1 lille agurk/skoleagurk
  • 1 jalapeno-chili
  • 150 g yoghurt neutral
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Del melonen, og fjern frøene.
  2. Skær skallen af, og skær melonen i grove tern.
  3. Skræl agurken halvt, og skær den i grove stykker.
  4. Flæk chilien, og fjern frøene. Skær chilien i skiver.
  5. Del avocadoen, og skrab kødet ud.
  6. Kom det hele i en blender sammen med saften fra 1 lime, olivenolie og lidt salt og peber.
  7. Blend til en cremet konsistens, og smag, om der mangler salt og evt. mere limesaft.
  8. Servér suppen afkølet, toppet med stykker af nektarin, agurkeskiver, tynde skiver chili og lidt yoghurt samt et dryp god olivenolie.

TIP: Den bedste måde at vælge en god melon på er ved at dufte til den. Den skal dufte sødt af moden melon. Den går desværre ikke med vandmeloner, som ikke dufter af noget gennem skallen. Men brug dette tip, når du vælger cantaloup, galia, honeydew og lignende meloner.