Den trestjernede Michelinrestaurant Geranium på Østerbro i København får sig en vegetarisk lillebror. Angelika bliver en 100 procent plantebaseret sommerrestaurant, der vil servere sæsonbetonede hverdagsretter til frokost.
Spisestedet, der også får adresse i Parken, er opkaldt efter ejeren Rasmus Koefoeds mor.
"Jeg har i mange år haft en drøm om at åbne et vegetarisk spisested. Min mor er vegetar og har, siden jeg var helt lille, lært mig, hvor nærende og velsmagende plantebaseret mad kan være. Angelika er derfor opkaldt efter min mor og vil være en hyldest til planteriget, hvor vi vil servere sunde, velsmagende og udelukkende plantebaserede måltider," siger Rasmus Kofoed i en pressemeddelelse.
Annonse
Som så mange andre Michelinrestauranter er Geranium også udfordret af, at turisterne ikke kan komme og spise grundet coronakrisen. En faktor, der har haft afgørende betydning for åbningen af Angelika.
"Coronanedlukningen er selvfølgelig medvirkende til, at vi nu slår dørene op til Angelika. For udover at det er en gammel drøm at lave et mere folkeligt grønt spisested, vil en del af Geraniums gæster, der kommer fra udlandet, nok ikke vende tilbage lige med det samme. Dette er derfor også en mulighed for at kunne holde på vores medarbejdere og samtidig give danskerne mulighed for at smage og opleve, hvad grøntsager kan," fortæller Kofoed.
Menuen på Angelika vil bestå af otte-ni grønne retter til omkring 650 kroner. Gæsterne bliver inviteret indenfor fra torsdag 4. juni, mens Geranium genåbner 3. juni.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.