Jørgen sælger 500 kilo nødder hvert år: ”Når folk først har smagt dem, så kan de ikke gå tilbage”

’Piemonte’-Jørgen er indehaver af piemontevine.dk og sælger de bedste hasselnødder i Danmark og (måske) i verden.

Jørgen sælger 500 kilo nødder hvert år: ”Når folk først har smagt dem, så kan de ikke gå tilbage”
Offentliggjort

Jørgen, hvordan begyndte det med dig og Piemonte?

”Det er 16 år siden, jeg begyndte at komme dernede. Først i ferieøjemed, siden som min levevej. Jeg blev fuldstændig betaget af vinene og maden. Menneskene, geografien, vejret. Og så tænkte jeg, at jeg måtte tage det med hjem til Danmark. Dengang var Piemonte ikke ligeså hype som nu.”

Kan du mærke, det er hype nu?

”Absolut. Det har ændret sig rigtig meget. For 16 år siden kendte folk mest til fx Toscana.”

Nå, men nu skal det jo handle om hasselnødder fra Piemonte. Jeg har skrevet lidt kækt ned på min blok, om du også fik en smagsorgasme, første gang du smagte dem?

”Ha ha, jamen, egentlig nåede jeg at have forretningen i to år, før det gik op for mig, at der også var noget, der hed hasselnødder fra Piemonte. Så det var ikke det, jeg faldt for til at begynde med.

Men så tog jeg fem kilo nødder med hjem, og på en messe, hvor jeg havde taget dem med, havde jeg pludselig solgt dem alle sammen på to timer. Efterfølgende har jeg taget med hjem i 50 og 100 kilo. På et år sælger jeg vel omkring 500 kilo nødder.”

Okay, de er virkelig populære?

”Ja, altså, det er sådan, at når folk først har smagt dem, så kan de ikke gå tilbage til de tyrkiske eller tyske hasselnødder, de hidtil har købt i supermarkedet. De er betydeligt dyrere, men det er også en anden sort end dem fra fx Tyrkiet. Og så er de ristede. Det gør den store forskel. Den brune hinde, der normalt sidder på en hasselnød, er ristet bort. Det giver dem den her nougatsmag.”

Er du selv vild med dem, Jørgen?

”Ja, det vil jeg sige, og da jeg så fandt ud af, at det var de her nødder, man laver Nutella på, så blev det kun endnu sjovere. Vi sælger i forretningen de her lidt mere luksusbetonede udgaver af den Nutella, de fleste kender.”

Lige til sidst: Hvordan kan du bedst selv lide at bruge dem?

”Det er til is. En vaniljeis af en art, hvor jeg så blander det op med knuste hasselnødder. Men altså, man kan også bare sidde og guffe dem i sig til et godt glas vin.”