Mit livs mad med Christian Hanneborg: ”Min familie er noget for sig. Ikke mindst min far”
Forskningsassistent og webdesigner Christian Hanneborg mindes sine forældres aparte sølvbryllup, hvor han fik et bevidsthedsudvidende måltid.
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Paul Cunningham lavede maden til mine forældres sølvbryllup. Det var den helt store tur med østers og champagne under velkomsten og så ellers ret på ret af fuldstændig sublimt sammensatte elementer. Blandt andet kalvebrisler badet i en mørk indkogning, som dansede rundt i munden ved hjælp af en syrlig hvidvin, jeg desværre ikke husker navnet på. Indkogningen var så dyb, skarp, let og fyldig, at jeg ikke troede mine egne sanser. Jeg sneg mig ud i køkkenet og fik forklaret, at den var lavet på Pauls mesterfond, som er resultatet af et helt års indkogning: Alt godt fra køkkenet høvlet i en gryde på laveste blus og så koge, koge, koge.
Sølvbrylluppet var første gang, min kæreste Ida skulle møde min familie, og den er noget for sig. Ikke mindst min far. Han havde lejet en jukebox, som kun han måtte vælge numre på. Under middagen skulle vi blandt andet høre ’The Winner Takes It All’ med ABBA og ’My Way’ med Frank Sinatra. Jeg betjente maskinen, og min far bad om stilhed, så sangene kunne fylde rum og gæster. Under hele ’My Way’ stod han og stirrede stift på sine gæster med bævrende underlæbe og hævet glas. Blandingen af at skulle abstrahere fra galskaben i rummet, værdsætte genialiteten på tallerkenen og samtidig holde et straight face overfor min kæreste var på én gang udmattende og bevidsthedsudvidende. Mine forældre er siden blevet skilt.