Opskrift:

Leder du efter en nem fiskeret til nytår? Så se lige denne opskrift

Her får du opskriften på fisk med tartare beurre blanc.

Leder du efter en nem fiskeret til nytår? Så se lige denne opskrift
Offentliggjort

Ingredienser

  • 4 små flåede fladfisk, fx rødtunge, skærising eller søtunge
  • 1 spsk. smør 
  •       

Tartare beurre blanc

  • 150 g skalotteløg
  • 8 cornichoner
  • 1 lille håndfuld dild
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 200 g koldt smør
  • ½ dl tør hvidvin
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl piskefløde
  • ½ tsk. revet økologisk citronskal
  • 2 spsk. kapers
  • Salt og sort peber

Sådan Gør du

  1. Læg et stykke bagepapir i en bradepande, og smør smørret ud på det. Læg fiskene i bradepanden, og læg et stykke bagepapir over. Sørg for at klemme papiret lidt ned i kanterne, så det ikke flytter sig under tilberedning. 
  2. Hæld 1 dl vand i bunden af bradepanden, og bag fisken i ca. 12 minutter ved 180 grader. Fisken bliver meget nænsomt tilberedt på denne måde.

Tartare beurre blanc

  1. Hak skalotteløg fint. Hak cornichoner, dild og persille fint. 
  2. Smelt 25 g af smørret i en gryde, og kom skalotteløg i. Lad dem snurre ved middel varme i et par minutter, til de bliver klare. Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde, og lad saucen småboble i et par minutter. 
  3. Skær imens resten af smørret i tern, og tilsæt dem saucen lidt ad gangen, så de smelter ud i saucen, og den tykner. Fortsæt, til alt smørret er brugt, og tilsæt så citronskal, kapers, cornichoner, dild og persille. Smag til med salt og peber – pas på, for både kapers og cornichoner er i forvejen meget salte.

Servering

  1. Anret de bagte fisk på varme tallerkener, og hæld saucen over.