Opskrift: Helstegt kylling med sennep-timiansmør i kartoffel-fennikel-fad

Lad den velsmagende saft fra den gode kylling sive ned i en bund af kartofler og fennikel. Supernem mad, der smager af fransk bistro.

Opskrift: Helstegt kylling med sennep-timiansmør i kartoffel-fennikel-fad
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. frisk timian
  • 1 kylling
  • Salt
  • Peber
  • 1 kg kartofler
  • 1 kg fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Rør smør sammen med sennep og halvdelen af timianen, og gnid kyllingen ind i det overalt. Krydr med salt og peber.
  2. Skrub og skyl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  3. Skyl fenniklerne, og skær også dem i skiver.
  4. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver.
  5. Vend kartofler, fennikel og hvidløg sammen med olivenolie i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og resten af timianen.
  6. Læg kyllingen ovenpå, og sæt fadet i ovnen i 50 minutter ved 200 grader.