Sådan laver du en koreansk simreret med kylling, kartoffel og æble

Årstiden kalder på klassiske, tunge retter, som vi kender. Men måske er det på tide at udfordre smagspaletten en smule. Den koreanske klassiker dak-bokkeum-tang er lettere at lave end at udtale. Det er comfort food på højt plan og passer perfekt til en mørk og kold vinteraften.

Sådan laver du en koreansk simreret med kylling, kartoffel og æble
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • Det skal der i
  • 1 hel kylling (eller fire kyllingebryster)
  • 5 dl sødmælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2-3 bagekartofler
  • 2 æbler, gerne røde og søde
  • 2 løg
  • 3-4 forårsløg
  • 1-2 grønne chili
  • Dine yndlingsris
  • Evt. kimchi som tilbehør
  • Krydderiblanding
  • 4 spsk. gochujang, kan
  • fås hos de fleste asiatiske
  • købmænd)
  • 4 spsk. soya
  • 3 spsk. honning
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stk. ingefær på størrelse med en tommeltot
  • 2 spsk. tørrede chiliflager
  • En generøs omgang frisk-kværnet, sort peber

Sådan gør du

  1. 1. Partér kyllingen (og gem skroget i fryseren til suppe eller sauce). Skær brystkødet i større stykker, og del overlårene fra underlårene. Mariner kødstykkerne i en pose med en blanding af mælk, salt og sukker. Lad det trække i køleskabet i en til to timer
  2. 2. Lav din krydderiblanding ved at hakke hvidløg og ingefær fint og blande det sammen med de resterende ingredienser.
  3. 3. Varm en tykbundet gryde godt op, og brun de marinerede kødstykker godt af i lidt smagsneutral olie. Gerne lidt ad gangen, ellers falder grydens temperatur hurtigt, og du vil få svært ved at brune kødet ordentligt.
  4. 4. Skræl æblerne, skær dem i mundrette stykker, og fordel dem og krydderiblandingen oven på alt det brunede kød i gryden. Tilsæt vand, til det dækker det 2⁄3 af kødet. Læg låg på gryden, og tilbered i 15-20 minutter ved middelhøj varme.
  5. 5. Skræl kartoflerne, og skær i grove stykker. Pil løgene, og hak dem groft. Til sidst skærer du de grønne chili fint, rens dem eventuelt for kerner først for at dæmpe lidt på styrken. Tilføj kartofler, løg og chili til gryden. Kog nu videre i yderligere 15-20 minutter. Tilføj lidt vand, hvis retten er for tør. Hvis retten omvendt er våd, kan du undlade at lægge låget helt på for at få retten til at koge en smule ind.
  6. 6. Tjek, om kartoflerne er møre. Hvis de er, tilsættes rensede forårsløg, skåret i tre-fire centimeter lange stykker. Læg låg på, skru op for varmen, og kog i to minutter, til forårsløgene er blevet dampet.
  7. 7. Server med det samme med kogte ris og kimchi, hvis du har.

Tip

Vegetarisk udgave:

Du kan let undlade kyllingen og lave din dak-bokkeum-tang vegetarisk. Skift kødet ud med fx sød kartoffel, græskar, kålrabi eller en anden hårdfør grøntsag, som kan klare længere tilberedningstid.