Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Langtidsstegt grisenakke med hvidløgspeberrub og salat af ristet græskar

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Langtidsstegt grisenakke med hvidløgspeberrub og salat af ristet græskar

I stedet for puylinser kan belugalinser bruges i salaten.

printer Print
plate 6 personer

Ingredienser

  • 1 nakkesteg uden svær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. sorte peberkorn
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. Olivenolie

Græskarsalat

  • 200 g puylinser
  • 1 hokkaido-græskar
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • 150 g grønkål
  • 2 spsk. sherryeddike

Sådan gør du

Rids toppen af nakkestegen på kryds og tværs.

Pil hvidløgsfeddene og knus dem sammen med peberkorn i en morter, og rør sammen til en krydderpasta med salt og olivenolie.

Gnid krydderpastaen ind i kødet, og kom det i en bradepande med lidt vand i bunden.

Sæt stegen i ovnen ved 225 grader i
20 minutter. Sænk derefter temperaturen til 150 grader, og steg videre i 3 timer.

Hæld lidt af væden fra bradepanden over stegen af og til.

Lad stegen hvile 15-20 minutter før den skæres i skiver og serveres med en salat af ristet græskar.

Gastro_December2021_4645 kopier.jpg

Græskarsalat

Kog linserne i vand i 25 minutter. Sigt vandet fra.

Skær græskar i smalle både – bare lad skindet være, men fjern kernerne.

Vend græskarbådene i olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg derpå græskarbådene i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i 20 minutter ved 200 grader.

Skyl og afdryp grønkålen, og finthak den.

Vend de bagte græskarbåde med linserne og grønkålen. Dryp med ekstra olivenolie, sherryeddike og lidt ekstra salt og peber.

TIP: I stedet for puylinser kan belugalinser bruges.