Opskrift: Luksusnuggets af grisefødder

Alle ved, hvordan klassiske nuggets smager; ikke af så meget. Men stop hønsekødsfars mellem tæerne på grisefødderne, og du skal få smagsfulde nuggets. Sæt en god arbejdsdag af, for grisefødderne skal simre i tre timer, og imens skal der laves hønsekødsfars, og så skal der ellers paneres og glaseres og fryses ned ad flere omgange i de næste fem timer, før de her luksusnuggets skal en tur i ønskebrønden.

Opskrift: Luksusnuggets af grisefødder
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stængel bladselleri
  • 4 kviste timian
  • 1 spsk. smør
  • 2 udbenede grisefødder
  • 20 ml portvin
  • 30 ml madeira
  • 2 dl kalvefond
  • Hønsekødsfars (se nedenfor)
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • Pankopulver (se nedenfor)
  • 4 dl vindruekerneolie
  • Rosmarinkviste til pynt

Hønsekødsfars

  • 1 kyllingebryst
  • 1 æggehvide
  • 2 dl piskefløde
  • Salt

Panko-pulver

  • 100 g panko
  • 5 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Pil løg og hvidløgsfed.
  2. Skræl og skyl gulerødderne.
  3. Skyl bladsellerien og timiankvistene.
  4. Skær alt ud i mindre stykker, sautér i smør i en gryde, indtil løgene virker blanke.
  5. Læg de udbenede grisefødder oven på grøntsagerne, og tilsæt portvin, madeira og kalvefond, og læg låg på gryden.
  6. Lad grisefødderne simre under låg i 3 timer.
  7. Tag så grisefødderne forsigtigt op af gryden, og sigt saucen. Kog derpå saucen ind, til den næsten brænder på.
  8. Læg grisefødderne på et stykke husholdningsfilm smurt med olie.
  9. Fordel hønsekødsfars (se nedenfor) imellem de to fødder, og fold dem så sammen ved hjælp af husholdningsfilmen, så grisefødderne omslutter hønsekødsfarsen.
  10. Sæt på køl, til farsen har sat sig, det tager ca. 2 timer.
  11. Tag grisefødderne ud fra køl, og del hver fod i 3-4 stykker og læg på frost, til de er gennemfrosne.
  12. Lun saucen, og glasér de frosne stykker grisefod i saucen. Læg dem herefter tilbage i fryseren.
  13. Tag de frosne, glaserede stykker af grisefødder ud, og panér dem i mel, sammenpisket æg og panko-pulver, imens de stadig er frosne.
  14. Læg så tilbage i fryseren i 1 times tid.
  15. Panér nu i æg og panko og frys igen i 1 time, for herefter at panere dem i æg og panko en sidste gang. Lad dem derpå tø op i 20 minutter på køkkenbordet, og fritér så i varm olie, til de er gyldne og sprøde.
  16. Sæt en lille rosmarinkvist i toppen som dekoration.

Hønsekødsfars

  1. Skær kyllingebrystet i tern, og blend det stødvis sammen med æggehvide, piskefløde og salt. Du må endelig ikke blende for længe, for så skiller din fars.

Panko-pulver

  1. Blend panko med timian, rosmarin og salt til et fint pulver.
Opskrift: Luksusnuggets af grisefødder