Opskrift: Patatas bravas med ramsløgspesto og røget mayonnaise

Patatas bravas fra Spanien med dansk ramsløgspesto og røget mayonnaise. Her er den røgede smag fra den klassiske krydrede tomatsovs skiftet ud med en røget mayonnaise. I stedet for en aioli kommer hvidløgssmagen fra en ramsløgspesto.

Opskrift: Patatas bravas med ramsløgspesto og røget mayonnaise
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber

Røget mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. sennep
  • 1½ dl røget koldpresset rapsolie
  • 1-2 spsk. æble-
  • cidereddike
  • Salt
  • Sort peber

Ramsløgspesto

  • 25 g solsikke-kerner
  • 1 bundt ramsløg
  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du:

  1. Vask og tør kartoflerne, og skær dem i grove tern.
  2. Vend dem i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel dem i ét lag i en bradepande, og steg dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  3. Servér toppet med ramsløgspesto og røget mayonnaise.
  4. Rør æggeblommen sammen med sennep.
  5. Rør olien i lidt ad gangen, så den når at blive absorberet, inden der hældes mere i.
  6. Når mayonnaisen er tyknet tilpas, smages til med eddike, salt og peber.
  7. Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
  8. Lad dem køle let af.
  9. Skyl og aftør ramsløgene.
  10. Blend de ristede solsikkekerner i olie sammen med ramsløg.
  11. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Opskrift: Patatas bravas med ramsløgspesto og røget mayonnaise