Skyl og skræl rabarberne, og skær dem i små stykker.
Flæk vaniljestangen.
Skyl og aftør skallen på den halve citron, riv dens skal fint, og pres saften af den.
Læg gelatinen i blød i koldt vand.
Annonse
Lad rabarberne simre i ca. 5-8 minutter med vaniljestang, citronsaft og -skal samt sukker og vand.
Fjern derpå gryden fra varmen, og tilsæt den udblødte gelatine – efter den lige er vredet for vand – til de meget varme rabarber. Rør rundt og lad afkøle helt.
Pisk flødeskum, og fold det forsigtigt ned i de nu kolde rabarber.
Pisk æggehvider stive med salt.
Tilsæt 5 dl af flormelissen gradvist, pisk igen, indtil hviden skinner og fold forsigtigt ind i rabarbermassen.
Fyld 4 glas, dæk med film og sæt på køl i min. 3 timer og gerne natten over.
Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i kvarter, vend med den sidste flormelis samt citronsaft, og lad jordbærrene marinere i ca. 10 minutter, før de fordeles i glassene .
Annonse
Top med blondekager.
Blondekager:
Hak mandlerne.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mandler samt sirup og sukker.
Rør melet i, og lad alt bage sammen, til det antager en mathvid farve. Lad dejen køle helt af.
Del den kolde dej i små kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kuglerne flade, så de kun er nogle få millimeter tykke, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 4-6 minutter på midterste ribbe. De skal være lysgyldne, når de er færdige.