Opskrift: Sådan laver du Mark Lundgaards spicy dådyr-lasagne med tre slags oste

Lasagne er en god anvendelse af overskydende hakket kød og generelt bare god comfortfood, som hele familien elsker. Her er den lavet uden bechamelsauce, men til gengæld er der tilføjet tre forskellige slags ost, der gør den ekstra greasy.

Opskrift: Sådan laver du Mark Lundgaards spicy dådyr-lasagne med tre slags oste
Offentliggjort

6

Ingredienser

  • 900 g hakket dådyr
  • Olivenolie
  • 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt fennikel
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1½ l tomatsauce (se boks)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. chiliolie
  • 4 kviste salvie
  • 6 kviste oregano
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 500 g ricotta
  • 1 æg
  • 450 g Port Salut
  • 300 g parmesan
  • 2 pakker friske lasagneplader
  • 1 dl olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. sukker
  • 4 dråber tabasco
  • 1 tsk. piment d’espelette
  • ¼ bundt oregano
  • Salt
  • Peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 chilier
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 1 nip sukker
  • Salt

Sådan gør du

  1. Brun kødet i olivenolie i en stegegryde, der er rygende varm, så kødet ikke koger.
  2. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, der er pillet og finthakket, stødt fennikel og chilipulver og sautér i et par minutter (pas på, at det ikke branker).
  3. Kom tomatsaucen, tomatpuréen og chiliolien ved, og lad det simre i 15 minutter.
  4. Vend krydderurterne, der i forvejen er plukket og hakket, i kødsovsen, og smag til med salt og peber.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. Pisk ricottaen sammen med ægget.
  7. Nu skal lasagnen samles. Start med at komme et lag kødsovs i bunden af et ildfast fad.
  8. Dæk med lasagneplader, uden at de overlapper hinanden.
  9. Fordel ricottablandingen i et jævnt lag ovenpå, derefter kødsovsen igen og til slut parmesan og Port Salut, der forinden er revet.
  10. Det gentages så mange gange som muligt.
  11. Slut af med et lag revet ost.
  12. Kom lasagnen i ovnen ved 170 grader varmluft, og tilbered den i 20 minutter.
  13. Skru derefter ovnens temperatur op på 210 grader, og lad lasagnen blive i ovnen i yderligere 10 minutter, eller indtil den er flot gylden.
  14. Bliver toppen for mørk, inden den er færdigbagt, kan du dække fadet med et låg eller stanniol.

Tomatsauce

  1. Sautér løg og hvidløg, der begge er pillet og finthakket, i olivenolie i en gryde.
  2. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, sukker, tabasco, piment d’espelette og oregano, der forinden er skyllet og afdryppet og gerne bundet med kødsnor.
  3. Lad det simre i 15 minutter.
  4. Tag oreganoen op, og smag til med salt og peber.

Chilisauce

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor – pil og grofthak forinden løg og hvidløg, og skyl og grofthak chilierne – og blend det til en glat konsistens.
  2. Smag til med salt.
  3. Hvis du ønsker yderligere styrke, kan der tilsættes cayennepeber.
  4. Kom chilisaucen i en gryde, og lad den simre ved svag varme i 20-30 minutter.
  5. Rør i den med jævne mellemrum.
  6. Kom den i en skål og køl ned før brug.