Opskrift: Sådan laver Wassim Hallal sin yndlingsrisotto

Wassim Hallal, der er køkkenchef på Restaurant Frederikshøj i Aarhus, elsker risotto og kan spise det altid. Her har han indvilliget i at give sin egen opskrift på den perfekte risotto, der kun tager omkring en halv time at lave.

Opskrift: Sådan laver Wassim Hallal sin yndlingsrisotto
Offentliggjort

”Jeg kan stort set altid spise risotto. En svamperisotto med jomfruhummer eller kylling, det elsker jeg. Jeg kan især godt lide morkel i risotto.”

Sådan sagde Wassim Hallal, da vi i sidste uge bragte et interview med stjernekokken om hans egne vaner, historier og minder om mad. Siden har vi ydmygt spurgt, om vi ikke kunne lokke opskriften på en klassisk risotto a lá Wassim Hallal ud af ham. Her får du opskriften på en sikker vinder i hverdagskøkkenet:

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 1 skalotteløg
  • 250 g risottoris
  • ½ l hvidvin
  • 1 l brun hønsefond
  • Salt og peber
  • 1 lille trøffel
  • Lidt purløg
  • 50 g friske morkler
  • 50 g parmesan

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløget fint. Kom risene i en gryde og svits i masser af olivenolie. Tilsæt skalotteløg og morkler når risene er klare, og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt hvidvin og reducer til det halve. Tilsæt hønsefonden og skru ned for blusset og lad det stå og småsimre til det hele er mørt (ca. 18 til 22 minutter). Smag til med salt og peber.

Hak purløg.

Smag risottoen til med lidt smør, parmesan og purløg. Server med revet trøffel over. Kan serveres med stegte jomfruhummer eller kylling.

Wassim Hallal

40 år, født i Beirut, opvokset i Thy. Ejer og køkkenchef på den étstjernede Michelin-restaurant Frederikshøj i Aarhus. Begyndte sin kokkekarriere på Hotel Limfjorden 2001 og har også været ansat på bl.a. d’Anglettere, Formel B og det tostjernede Hotel Scholdeshoff i Belgien. Wassim Hallals Frederikshøj fik sin første stjerne i 2015 og har siden forsvaret den.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Gastronomi og Mad