Nu får Ryesgade endnu en ny dreng i klassen. Senest var det
Juma, Botschaft og Bruce, og den 10. september slår restaurant Grim så dørene
op i den efterhånden restauranttætte gade.
Grim hverken ser eller lyder, ja … grim. Bag restauranten
står nemlig tidligere michelinkok Casper Nielsen, der blandt andet har arbejdet
halvandet år på Alchemist og før det tre år som souschef på Villa Vest, op til de fik deres michelinstjerne.
Det virker dog ikke til, at der er stjerner i kikkerten
denne gang. Ambitionerne med Grim er nemlig at få gastronomiske oplevelser ud
til et bredere publikum, skriver Casper Nielsen i en mail til Euroman.
”Min stil er ligefrem. Jeg kan godt lide, at man kan
genkende råvarerne på tallerkenen, men at overraskelsen så ligger i
kompleksiteten i smagene og balancen og tilberedningen.”
Ifølge Casper Nielsen vil han skabe en spiseoplevelse helt
nede på jorden i god nordjysk stil, men hvor mad, vin og service er i top.
Den nordjyske stil kommer blandt andet til udtryk i køkkenet,
der tager udgangspunkt i hjemmedyrkede råvarer fra Casper Nielsens fødegård i
Vendsyssel.
Her driver hans forældre, Carsten og Annette, et to hektar mini-landbrug
og dyrker omkring 45 forskellige slags grøntsager. Derudover har de en bestand
af fritgående grise, lam og plymorock-kyllinger.
Restaurant Grim åbner i Ryesgade 65 den 10.
september.