Tre nye steder du skal spise i marts

Hver måned popper nye og spændende spisesteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger.

Tre nye steder du skal spise i marts
Offentliggjort

Ja tak, chef

I 2014 udtalte René Redzepi, at mexicansk mad ville blive den næste store ting, og man må sige, at han fik ret. Siden da er det mexicanske køkken – nej, ikke texmex – væltet ind over den danske madscene som en brækkende bølge. Masa harina, mezcal og guacamole uden creme fraiche er nu nemmere at få fat i end nogensinde før, og Chicos Cantina synes uendelig langt væk. Men noget tyder på, at en ny madtrend er på vej: det kantonesiske køkken.

Det nyeste skud på stammen hedder Jatak efter køkkenjargonen: ’ja’, fordi man har forstået ordren, og ’tak’, fordi man må være i køkkenet. Det er den tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Relæ, Jonathan Tam, som står bag det lille sted på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg – i øvrigt i cocktailbaren Gilts gamle lokaler.

Tre nye steder du skal spise i marts

Mere brød

Selvom markedet for bagværk i København virker til at være godt mættet, er der stadigvæk nogle derude, som er lidt brødflove – og tak for det. Albatross & Venner er et samarbejde mellem det eftertragtede berlinske bageri Albatross Bakery, Simon Olesen (en af byens bedste restaurantchefer) fra Restaurant Møntergade og hans mangeårige venner Denny Vangsted og Sarah Vangsted fra Torvehallernes spisebar Omegn & Venner.

Det nye bageri vil fokusere på det salte bagværk frem for de søde sager, så fyldte croissanter, rugbrød og flutes vil fylde på hylderne, og brødet skal komplimenteres af ingredienser som grønt, fars, skaldyr og vildt. Råvarerne er lokale, og der vil være kaffe fra April samt ost og charcuteri.

Tre nye steder du skal spise i marts

Sydkoreansk propaganda

Barabba i Store Kongensgade har skabt sig et navn som en sikker vinder, hvis man har smag for uovertruffen pasta og grappa direkte fra flasken. Nu har stedets venezianske sommelier og restauratør Riccardo Marcon åbnet en ny restaurant, Propaganda, med Barabba-kokken Youra Kim på holdet.

Og mens man på Barabba stak snablen ned i kogebøgerne fra Marcons italienske barndom, er det sydkoreanske Youra Kim, der står for det regionale udtryk på det nye sted, som er rykket ind i lokalerne, der før husede det nu lukkede Spaghetteria.

Propaganda vil både fungere som vinbutik, vinbar og køkken, hvor man kan svinge forbi til naturlige vine og mindre serveringer som kimchi mandu, en art dumplings og gimbap, ris og grøntsager i tang.