Han er anerkendt internationalt for sin holistiske tilgang til gourmet. Nu er Årets kok fundet
Ved det netop afholdte Gastro Awards er Rasmus Munk fra Alchemist kåret til Årets kok ved Gastro Awards 2025. Han leder ikke bare en af landets absolut bedste restauranter. Han er også et ikon i eget billede. Han har ambitioner, der bliver honoreret internationalt, og stræber ikke kun efter at lave mad, men også efter at omskrive fortællingen om, hvad det vil sige at spise på restaurant.

Sponsoreret af illy.
For at opnå international gennemslagskraft skal en kok skabe en oplevelse, der ikke fås andre steder. På Alchemist er en middag en totaloplevelse, og ikke blot et udsøgt gourmetmåltid. Selv kalder Rasmus Munk filosofien bag Alchemist for ’Holistic Cuisine.’ Her arbejdes med performance, musik, visuel teknologi, taktilitet, provokation og aktivisme, og gennem det fortæller Rasmus Munk fascinerende historier, der sjældent er set – og smagt.
Alchemist er i konstant udvikling – det samme er Rasmus Munk. Blandt andet bliver der investeret betydelige kræfter i restaurantens innovationscenter, Spora, hvor fremtidens fødevarer bliver udviklet, for et af Rasmus Munks mål er at få gastronomi anerkendt som en kunstform – en ambition, der bliver bemærket over hele verden.
Alchemist, Refshalevej 173C, 1432 København K

Gastro Awards 2025
Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.
Andre vindere af Gastro Awards 2025
Årets Hotel - Svinkløv Badehotel
Årets restaurant - Restaurant Jordnær