29 sjove sekunder kan ændre meget. Nogle gange kan det skabe en hel karriere. Det har den 32-årige komiker Daniel Hoff erfaret. Hver gang tilværelsen har stillet forhindringer i vejen for ham, har han taget sin telefon, lavet en sjov video og på den måde skabt en ny vej for sig selv.

”Jeg er egentlig uddannet grafisk designer, og jeg var praktikant mange steder som junior ad’er (art director, red.), men jeg kom aldrig rigtig ind og blev fastansat. Jeg var i praktik hele tiden. Reklamebureauerne kunne jo udnytte praktikanterne, og det blev jeg træt af. Derfor tog jeg satire-tingen op for alvor. Jeg begyndte med små film på ca. 20 sekunder om en mand, der åbnede et køleskab. Ikke andet. Og så skete der noget.”

Da han var færdiguddannet sendte Jobcenteret ham ud forskellige steder for at få ham i job. Han var blandt andet til jobsamtale på et callcenter, og de spurgte ham, hvad han allerhelst ville (da drømmen tydeligvis ikke var der). Han svarede, at det han helst ville var at få job i Casper Christensens bureau Douglas Entertainment og få tid til at lave satire på fuld tid. Fire måneder senere gik den drøm i opfyldelse.I samarbejde med TDC kørte Casper Christensen nemlig på det tidspunkt en konkurrence, der hed ’Danmarks næstsjoveste mand’, hvor man kunne sende prøver på sin komik ind.

”For sjov lagde jeg en 20 sekunders film op, og der gik blot et par dage, så lå jeg nummer 1. Det betød, at jeg kom i finalen med en anden komiker og to tvillinger, hvor vi skulle op på Caspers kontor og prøve at få ham til at grine. Jeg havde taget min jævnaldrende ven Kristian Blond Møller med, som jeg sagde var min søn, der havde influenza, men som jeg ikke havde kunnet finde pasning til.”

Daniel Hoff vandt ikke (det gjorde tvillingerne). Men han fik Casper til at grine, og da han var på vej ud, sagde Casper til ham, at han skulle lægge sine oplysninger i receptionen, for de kunne helt sikkert bruge ham.

Her er filmen, der fik Daniel i finalen:

I Caspers firma var det gyldne tider. De havde gang i mange store projekter og lavede blandt andet ‘Live fra Bremen’, ‘Absurdistan’ og en lang række andre satireprogrammer. Samtidigt stod de bag siden Funny haha, hvor Daniel Hoff fik lov til at boltre sig. Det var her, at figuren ’Jyden’ først kom på.

”Mange af dem jeg kender fra Jylland er sådan. Jeg kan også se mig selv i det. Der er bare skruet en smule op for det. Sådan snakker man, når man tager pis på hinanden. Folk kan relatere til det, for sådan er det, hvis man går i byen i Jylland. Så skal man bare have Morgan og Cola, for det er fe’,” siger han og griner.

Her er Jyden I trafikken.

Tiden i Douglas Entertainment var lærepenge godt givet ud, men mange af de store indtjenende programmer blev ikke forlænget, og Casper Christensen og Frank Hvam kastede sig over manuskriptet til Klovn 2. Det tyndede voldsomt ud blandt de ansatte i firmaet, og Daniel Hoff var en af de sidste tilbage.

Sammen med kollegaerne Jasper Ritz og Petra Nagel skabte han programmet ’Menneskeforsøg’ på DR3, hvor de afprøvede eksperimenter på egen krop. Her skulle de bunde en hel flaske vodka, prøve ekstreme slankekure og de blev udsat for tortur som waterboarding.


På trods af ekstremerne føler Daniel Hoff ikke, at de gik langt nok.

”Vi ville gerne have lavet det vildere, men DR har en stor juridisk afdeling, der sætter grænser for, hvad man må gøre og opfordre til.”

Programmet fik lov at køre en anden sæson, men nu mente DR, at de kun havde brug for to værter, og Daniel Hoff røg som den mindst erfarne ud.

Han fik dog hurtigt job i United, et produktionsselskab, der laver programmer til forskellige tv-stationer. Men det er i fritiden, at karakteren Jyden får nyt liv. For han kan slet ikke lade være med at blive ved med at lægge de små film op.

”Jeg følte, jeg havde så meget oppe i hovedet, jeg ville ud med. Jeg lagde derfor en række film ud med Jyden, men det første halve år gik det meget langsomt, og jeg havde kun 1.000 følgere. Det ændrede sig dog ret hurtigt. Jeg lagde den med’ Jyden i trafikken’ ud, og så gik jeg ellers til et møde på mit arbejde. Da jeg kom ud igen, var det helt stukket af. Den havde fået 1.000 likes på en time og 500 delinger.”

Det var januar sidste år, og i løbet af et halvt år kom han op på 80.000 følgere. Inden året var omme var tallet over 100.000.

Her er Jyden på Storebæltsbroen:

De små film, der er humoristiske pauser og parenteser i mange menneskers liv, har givet Daniel Hoff været mulighed for at skabe sig en tilværelse, som han kan leve af.

”Alt det arbejde jeg har fået, har jeg fået for noget, jeg selv har lavet. Allerede fra begyndelse begyndte firmaer at sende mig ting, og jeg får også penge for at lave små film for produkter. Den første, jeg lavede, var for en energi-drik, der hedder Smag, som nogle venner fra Aarhus havde lavet. Folk bliver overrasket over, at der er mange penge i Facebook-likes.”Nu hjælper Daniel Hoff andre unge mennesker, der selv har skabt sig et navn på Youtube, med at tjene penge på deres navn. Mange firmaer har nemlig fundet ud af, at det kan give mere mening at få dem til at reklamere end at køre traditionelle tv-reklamer.

Daniel er ansat i Splay, der er ejet af Youtube, og som er et samlingssted for de største YouTube-stjerner. Her arbejder han som producer og med at få det bedste ud af de unge kræfter.

Hvad er dit råd til andre unge, der vil følge i dine fodspor?

”Vent til jeg er færdig. Så de ikke kommer og overhaler mig, ha, ha. Nej, de skal bare lægge det ud, så skal det nok blive set, hvis det er sjovt.”

Hvad er dit eget mål?

”Jeg vil gerne på forsiden af Euroman. Jeg er også begyndt at gå i pænere tøj, eller jeg er i hvert fald begyndt at gå i tøj. . . Jeg vil gerne fortsætte med at være en sjov mand, men jeg er også glad for mit musikprogram, Repeat, hvor jeg er mere seriøs. Men der kommer meget mere af det hele, bare vent,” siger Daniel Hoff, der skal være konferencier til årets Distortion, som starter 1. juni.

LÆS OGSÅ: 200 ting man burde gøre noget mere

LÆS OGSÅ:  TurboModul er tilbage: ”Jeg har set nok komik med københavnere, som prøver at være jyske, hvor man tænker: Fuck, I ved slet ikke, hvordan det virkelig går ned.”

LÆS OGSÅ: Horoskopservice - hvis du er træt af kedelige horoskoper