Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Roskilde Festival: Her er årets camp
Traditionen tro er årets camp blevet kåret.

Roskilde Festival: Her er årets camp

Marvels superhelte, cowboys på saloon og kvinder, der leder efter Simon. Der gemmer sig mange kreative camp-koncepter på årets Roskilde Festival, og traditionen tro blev de allerbedste ideer hyldet til Årets Camp-finalefesten.

Jorden er strøet til med glimmer-konfetti, champagnen er klar til at blive poppet, og Captain America står forventningsfuld med sine superheltevenner og venter på den endelige dom. Det er blevet tid til at kåre ’Årets Camp’ på Roskilde Festival.

For mange festivalgængere handler Roskilde Festival ikke bare om at høre god musik. For nogle af de mest dedikerede gæster er dét at ligge i en camp en af de allervigtigste ting ved hele festivalen, og der er der mange, som bruger flere måneder på at planlægge, købe og bygge hele konceptlejre eller temacamps. For hvert år der gør bliver temaerne vildere, festligere og helt bestemt mere og mere bizarre med skøre ritualer.

IMG_8379.jpg

Camp Bodega

Hvert år siden 2006 har Roskilde Festivals officielle ’Camp of the Year’-organisation iværksat en konkurrence, hvor de mest imponerende camps kåres løbende i festivaldagene i forskellige kategorier. Alle leder de op til den ultimative prestigepris, nemlig hovedprisen ’Årets Camp’, som uddeles i et brag af en finalefest. I år blev løb arrangementet af stablen fredag kl. 12.

Blandt de nominerede var både Dr. Cowboys Vilde Rodeo Saloon, som havde medbragt lassoer og vilde dansemoves, Camp Bodega med Gammel Dansk og ’Den gyldne Dame’ på vesten, og Camp Avengers med alle Marvels superhelte.

IMG_8398.jpgMarvels superhelte

Prisen over dem alle tilfaldt dog Skinkeskolen, som siden 2010 har været fast inventar på Roskilde Festivals campingområde. Skinkeskolens koncept går i al simpelhed ud på at finde alle festivalgæster med ét specifikt navn, som varierer fra år til år.

Her får en heldig Simon sig en hårvask.

Tidligere har de fundet festivalgæster med navnene Rasmus, Frederik, Thomas, Emil, Max, Søren og Mads. I år sætter de ind for at finde Simon. De holder blandt andet en fest, hvor alle, der hedder Simon kan drikke gratis, og de kårer ’Årets Simon’.

”Det er jo helt sindssygt, at vi har vundet. Det hele startede med, at vi for nogle år siden var seks mennesker, der fandt en fyr, der hedder Mads og lavede en fest ud af det. Og nu har vi vundet årets camp, ” fortæller Skinkeskolens talskvinde, Julie Døcker.

”Det handler om at møde mennesker. Vi vil gerne hylde folk, men vi har ikke så stor en stemme, at vi kan hylde alle, så derfor vælger vi at hylde alle med ét navn,” fortæller hun, inden hun forsvinder tilbage ind i champagnebadet til klapsalver fra tilskuerne.

De holder også konkurrencer, hvor én, der hedder Simon kunne vinde en komplet rengøring af sin camp, og de har lavet t-shirts med påskriften: ’Hedder du Simon?’
Og skal man tro Instagram-billederne fra Skinkeskolens medlemmer, så fandt de deres Simon’er.