Man kan hurtigt blive talblind, når gavepanikken breder sig, dankortet svinges, og de økonomiske tømmermænd udskydes til senere. Når januar så kommer, og man ømmer sig, kan man godt få lyst til at købe lidt mere fornuftigt ind næste år.

Måske skal det faktisk være i år. For der er ingen, der siger, at gaverne behøver være dårlige, bare fordi de ikke er hundedyre.

Her er ti gode til overkommelige priser:

 

Topstilet

Huer forsvinder i branderter, bliver væk i bunden af skabe eller gennemgnavet af møl. Så vi kan altid bruge en hue mere, og den her bundklassiske sømandssag fra Andersen Andersen har vi god fidus til. Fremstilles i Italien af merinould og kommer i 12 forskellige farver.

Pris 400 dkk.

 

Kraftpræstation

Halfdan Pisket har slået sin rang som en af Danmarks mest originale tegneserieskabere fast med trilogien om sin fars livsrejse: fra forfulgt minoritet i Tyrkiet over kriminel indvandrer i Danmark til lovlydig familiefar samme sted. En barsk historie formidlet med masser af kunstnerisk nerve. Denne luksusudgave samler alle tre bind, og hver enkelt panel er gennemarbejdet nok til at blæse op, ramme ind og hænge på væggen.

Pris 239,95 dkk.

 

Bittersøde dråber

Vi holder aldrig op med at kæmpe for vermouthens udbredelse. Er du begynder udi den let bitre vintype, er Antica Formula med sin julekrydrede sødme et venligt sted at starte. God i en Manhattan og glimrende på egen hånd med en strimmel citronskal.

Pris 249 dkk.

Motorcykelbandernes tabte uskyld

Hells Angels udraderede Bullshit i den første blodige bandekrig herhjemme. Indtil nu har vinderne haft held til at fortælle deres version bl.a. gennem HA-rockeren Jønkes selvbiografier. Men der findes en anden fortælling, mener forfatterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen, en historie, der blandt andet rummer kimen til at forstå bandekrigen i dag.

’Bullshit – fortællingen om en familie’ til 183 dkk.

 

 

 

Kølig som permafrost

Marvelous Mosell er med sin discosamplende stil, sit old school-flow og sit ironisk-humoristiske tekstunivers en ener på den danske rapscene. I en årrække har man måttet ty til YouTube for at lytte til hans 80-inspirerede numre, men i november udkom så hans egentlige debutalbum, der er produceret af Tue Track - og en tand mere soulet i lyden. Skal selvfølgelig høres på nostalgisk vinyl, tilgængelig i fire forskellige farver og med coverkunst af Mosell selv.

'Magisk Mytisk Mageløs' til 199,95 dkk.

 

 

Til verdensmandens postkasse

Ja, vi hedder godt nok Euroman, men i disse globale tider, henvender vi os også til verdensmænd, hvis vi selv skal sige det. Hjælp ham med at holde sin position med 6 inspirerende numre.

Til 299 dkk

LÆS OGSÅ: Julegaver: 50 ting vi ønsker os

LÆS OGSÅ: Julegaver: 22 ting til manden i dit køkken

LÆS OGSÅ: MASH' chefsommelier anbefaler fem fantastiske julevine under 500 kroner