Det er nok de færreste mænd, der skænker deres bækkenbund en tanke bare i ny og næ. Det kan man dog gøre klogt i, for nøglen til bedre sex sidder rent fysisk her.

Det er formentlig noget lettere at forholde sig til at hive nogle vægte, hvis man vil forstørre bulen på ens overarm. Eller kværne nogle mavebøjninger for at polere vaskebrættet. Bækkenbunden? Ja, det er en mere diffus størrelse. Og den kan være svær at mærke sådan helt præcist.

Heldigvis har vi allieret os med bevægelsespædagog Søren Ekman, der er direktør for Gotvedinstituttet og forfatter til bogen ’Fra regnorm til anakonda – den mandlige bækkenbunds muskler og funktion’.

”Det er ikke raketvidenskab, men vi har ikke lært at bruge bækkenbunden, og der er lidt et tabu omkring det,” siger Søren Ekman og fortæller, at det dybest set handler om kontrol og koordination.

”Det gælder om at kunne styre, hvor meget og hvornår man spænder i bækkenbunden, så musklerne arbejder med én i stedet for imod.”

Hvis man i forvejen lever et aktivt liv med regelmæssig motion, er man ifølge Søren Ekman godt på vej, men man gør noget godt for sit sexliv, hvis man målrettet træner sin bækkenbund.

Hans anbefaling er maks. fem minutter om dagen, så det er lige til at klemme ind i skemaet. Og apropos klemme kommer han her med en række øvelser, som kan gøre din rejsning bedre og hårdere og samtidig gøre dig i stand til at holde på krudtet lidt længere.

1
Den første øvelse handler om afspænding. ”Du lægger dig med enden i vejret på knæ og albuer, for så er trykket taget af bækkenbunden, og det aflaster den. Slap af i maven og i lænden. Tag en dyb indånding og ånd ud gennem munden, mens du spænder og slipper ganske lidt i bækkenbunden.” Det skal man gøre i et minut.

cancervideo.dk

2
Den anden øvelse går ud på, at man skiftevis skal spænde og slippe bækkenbunden uden at komme til at spænde i mave, baller og lår. ”Det gør man ved at forestille sig, at man skal holde på en prut. Man kan også forestille sig, at man har en flot rejsning, som man kan vippe med. Hvis man vil se, om man spænder rigtigt i bækkenbunden, kan man stille sig nøgen foran et spejl. Gør man det rigtigt, vil man så kunne se, at roden af penis og testiklerne løftes lidt op og nærmest ind i kroppen.” Man skal ikke spænde særligt kraftigt – ca. 20 procent – og så skal man holde den et par sekunder, inden man slipper. Det skal man gentage ti gange.

 

cancervideo.dk

3
Denne øvelse går ud på det samme som den foregående, men her skal man spænde lidt kraftigere (20-50 procent) og holde den i 30 sekunder af gangen. Øvelsen går ud på, at man skal holde en konstant spænding, og her kan det være en god idé at fokusere på det sted, man mærker, at man spænder. ”Det kan være ved endetarmen eller roden af penis, men uanset om du holder på en prut eller vipper med penis, så spænder du i bækkenbunden. Hvis det kan være svært at holde i 30 sekunder, er det, fordi man ikke er vant til det, og det er et koordinationsproblem – og ikke et spørgsmål om styrke. Du skal være i stand til at holde spændingen i 30 sekunder, hvis du vil forlænge faserne, når du har sex.” Gentag øvelsen tre gange.

4
”Det er en direkte sexøvelse. Hvis du kan det, mens du har sex, bliver du bedre i stand til at styre, hvad der sker.” Han forklarer, at man skal stille sig på alle fire, og så handler det om skiftevis at runde og svaje i hele ryggen, mens man husker at have bækkenbunden med. Man spænder bækkenbunden, når man runder ryggen, og man slipper gradvist, når man svajer ryggen igen. ”Man kan også lave den stående ved at bøje lidt i knæene, skyde bækkenet frem og lade det svinge tilbage igen.” Det gentager man ti gange.

I løbet af en måned eller to skulle man gerne få en fornemmelse af, om øvelserne virker eller ej.

”Man skal lige være lidt tålmodig. Det er ikke noget med at spænde og bum, så er man en stjerne i sengen,” siger Søren Ekman, der har undervist i bækkenbundstræning i knap 30 år.

Et andet fif udover øvelserne er noget så enkelt som at hoste. Det udløser nemlig en refleks, så bækkenbunden spænder, fordi trykket i bughulen stiger, forklarer han.

'”Så hvis man hoster, spænder man helt automatisk i bækkenbunden for at undgå, at man for eksempel tisser i bukserne.”

Man skal dog ikke regne med, at man per automatik fysisk bliver i stand til at holde længere, hvis man følger programmet. Men øvelserne gør altså, at man bedre kan mærke sig selv og derved undgår at komme for tidligt, fordi man får en bedre fornemmelse af, hvornår man lige skal holde igen.

”Hvis du spænder og slipper i bækkenbunden, mens du har sex, kan du bedre mærke, hvor du er i faserne, og hvis du er ved at komme for tidligt, så stop op, spænd i bækkenbunden i 20-30 sekunder, skift stilling, kys din partner og fortsæt så igen,” lyder rådet fra Søren Ekman.