Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan slår du op på en pæn måde

Sådan slår du op på en pæn måde

Klumme: Her er den ultimative sms til at droppe din date

En besked, der holder dit gentleman-ry intakt.

Du har været på date. Kvinden var sød nok, men du kiggede mere på uret end ind i hendes øjne. Den var der bare ikke med andre ord.

Tre dates er som regel det gyldne tal udi stævnemøder. Her har du dannet dig en klar idé om, hvem personen er. Om de får de til at grine, om de smasker noget så skrækkeligt, eller om de rent faktisk giver dig de famøse sommerfugle i maven.

Men hvad er det, man skal skrive, hvis man på én og samme tid gerne vil undgå at mødes nogensinde igen og undgå at såre personens følelser. Men der er råd at hente, når du står i en penibel datingsituation, som synes svær at komme elegant ud af.

Det er også en svær disciplin, som let kan fejle, men den britiske journalist Lauren Larson skriver i GQ, at hun mener at have strikket den perfekte sms sammen i den forbindelse.

Det er selvfølgelig en mulighed bare at spille død og simpelthen aldrig nogensinde skrive eller svare igen. Der er bare ikke specielt meget gentleman over den opførsel, vel.  Og hvorfor egentlig opføre sig som en nar, når man kan sende en sms, der gør alle glade?

Larsons bud på den perfekte besked lyder så fremdeles:

”Hey (indsæt navn). Du er vidunderlig, og det har været vildt fedt at lære dig at kende, men min eks er tilbage i mit liv, og vi vil prøve at få det til at fungere igen. Jeg håber, vores veje krydser hinanden igen engang i fremtiden!”   

Der er mange årsager til, at ovenstående er det helt ideelle at skrive, hvis du gerne vil slippe af med din date på en ordentlig måde.

Kunsten er ifølge Larson at få sms’en vinget, således den indikerer, at det er dig, der er noget galt med. Naturligvis uden at forfalde direkte til klichéen, ’det er ikke dig – det er mig’, som de fleste får opkastfornemmelser ved.

Der er ikke mange, der ønsker at røre en mand, der er faldet tilbage til sin ekskæreste med en ildtang, og sandsynligvis vil de bare blive glade for i det hele taget at få en begrundelse og ønske dig held og lykke med projektet. 

Dernæst skal vi hæfte os ved det lille ord ’prøve’, der har sneget sig ind i smøren om at få rusten kærlighed til at genopstå. Det er nemlig akavet, hvis du møder din droppede date på den lokale bodega en måned senere, og der ikke er den mindste antydning af, at du er i et forhold. Så kan du smide trumfen: I prøvede at få det til at fungere. Men det gik ikke, og lige nu er du simpelthen ikke klar til at date igen.

Resten af beskeden er bare fyld, som stiller dig i et uskyldigt og glorificerende lys, forklarer Larson. Du indikerer, at de tre dates absolut ikke har været rent tidsspilde. Hun er jo vidunderlig, og du nød endda at lære hendes personlighed at kende.

”Jeg håber, vores veje krydser hinanden igen engang i fremtiden!”-afslutningen er ren kræs. Det lille svirp med halen, der angiveligt skulle give personen en fornemmelse af, at du gerne vil ses igen eller forblive ’venner’, selvom du mest af alt er glad for at være fri for samvittighedsknasende beskeder, der minder dig om, hvor ’hyggelig’ jeres sidste date var, og om I ikke snart skal gentage successen.

Værsgo. Du har endt den flygtige relation på en god måde uden at fremstå som en nar, og du har tilmed ladet døren stå såpas åben, at der kunne øjne sig en mulighed for et booty-call i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Kloge mennesker vil helst være alene 

LÆS OGSÅ: Den aften jeg var picker på Panama

LÆS OGSÅ: 96-årig veteran fra Anden Verdenskrig gennemfører New York City Marathon