Her er et ur, som meget få mennesker nogensinde har set. Et Rolex Cosmograph Daytona Ref 6265 i hvidguld. Det er angiveligt verdens eneste af sin slags.

Foto: Phillips

Og nu bliver det endda snart udbudt på auktion.

Over 19 millioner kroner forventes uret at koste, når det kommer under hammeren 12. maj i Genève ved en auktion afholdt af Phillips Watches.

Dette Cosmograph Daytona i hvidguld betragtes som ét af de sjældneste Rolex-ure, som der er blevet produceret. Det går under navnet 'Enhjørningen'.

John Golberger, der er den nuværende ejer, vidste med det samme, at han var stødt på et helt uroligt og specielt ur, da samleren opdagede og erhvervede sig det for otte år siden. Det var ikke i råstfri stål. Det var tungere.

Goldberger er en erfaren samler og har købt og solgt mange Rolex Daytonas. Han havde godt hørt rygtet om en sjælden enhjørning, men han troede ikke på, at det eksisterede, før han selv stod med det i hånden.

Foto: Phillips

Rolex brugte masser af hvidguld i deres Day-Dates i 1970'erne, men det var uhørt i deres sportsure.

Det er angiveligt en tysk forhandler, der bestilte det unikke Daytona i hvidguld i 1971. Uret blev fremstillet året før.

Hvorfor vil Goldberger overhovedet sælge? Han har tidligere svoret, at det aldrig kom til at ske.

Han sælger det for velgørenhedens skyld. Organisationen Children Action, der blandt andet arbejder med selvmordsforebyggelse blandt børn, vil modtage penge fra salget.

LÆS OGSÅ: Svensk firma lancerer et ur lavet på illegale våben

LÆS OGSÅ: Det danske urfirma ’About Vintage’: ”Vi skal have en omsætning på 100 millioner indenfor de næste par år”