Du har købt en ny smartphone, du vil gerne høre musik på farten, og du tror, at de medfølgende in-ear høretelefoner vil give dig den fulde oplevelse af dit favoritnummer, mens du cykler gennem byen, pendler med toget eller løber en tur. Du tager fejl. 

Selv Apples hvide ’EarPods’, der regnes for at være i den bedre ende af medfølgende smartphone-høre-telefoner, udkonkurreres let af selv relativt billige in-ear høretelefoner fra andre producenter. Derfor kan selv en beskeden investering give dig markant forbedret lyd.

Men der er andet og mere end bare lydkvaliteten (som dog er det vigtigste) at tage stilling til, når du skal ud og investere i et par nye in-ear høretelefoner.

Først og fremmest skal du finde frem til et par, der sidder komfortabelt – og bliver siddende – i dine øregange. Intet er mere irriterende end høretelefoner, der falder ud af ørerne.

Dernæst skal du tage stilling til, om høretelefonerne skal være trådløse eller med ledning.

Førstnævnte er blevet et populært alternativ de senere år, men selv om fordelene ved at slippe for ledninger er åbenlyse, skal man være opmærksom på batteri-levetiden, og at de trådløse in-ear høre-telefoner ikke altid kan konkurrere med lyden fra de gode, gamle kabler – særligt ikke de billigere modeller.

Er du almindelig musikforbruger, betyder forskellen formentlig ikke noget, måske vil den ikke engang være hørbar, men for den audiofile, der forlanger at høre hver eneste lille rytmiske detalje klart og tydeligt, er der ikke plads til at gå på kompromis.

Sidst, men ikke mindst, kan det være værd at kigge efter, om dine kommende in-ear høretelefoner er udstyret med støjreducerende teknologi, hvis du eksempelvis skal have dem med på din næste flyrejse.


Sennheiser CX Sport 975 kr. hos sennheiser.com

AIAIAI Pipe 299 kr. hos aiaiai.dk

Shure SE846 8.995 kr. hos 4sound.dk

Bose SoundSport Free 1.699 kr. hos bose.dk

B&O BeoPlay Earset 2.299 kr. hos beoplay.com