5 sjove kvinder du bør streame
Foto: Getty Images

5 sjove kvinder du bør streame

Noget af det fantastiske ved streaming er at gå på opdagelse. Her kan man finde de oversete film og serier, der ikke lige skaber overskrifter, men stadig har masser af kvalitet. Og der er de serier, der stadig holder. Noget af det man ikke må snyde sig selv for er de sjove kvinder.

Det stærke køn har for alvor åbnet lattermusklerne hos de store stationer og streamingtjenester. Her er fem yndlinge.

Chelsea Peretti

Detaljernes komiker nummer ét er uden tvivl den kugleskøre Peretti, der for alvor slog sit navn fast som den stærkt mærkværdige politisekretær i første sæson af ’Brooklyn Nine-Nine’, der kan ses på Netflix herhjemme.

Det samme kan hendes stand-up-show ’One of the Greats’, som virkelig viser Perettis enorme talent for at gengive arketyper på en ny og forfriskende måde. Her er konstant små melankolske knæk i stemmen, når hun imiterer golddiggere, samt masser af overfladebehandlede accenter, når nyrige pengemoguler får en tur gennem den morsomme vridemaskine.

Se hende i ’Brooklyn Nine-Nine’ på Netflix   

Lena Dunham

’Girls’ har– uanset hvad forskellige danske oldskole-kritikere skulle mene – løftet sit niveau fra sæson til sæson. Særligt Dunhams uovertrufne timing og replikarbejde sætter hvert år nye standarder og gør serien til et stilstudie i det overfladiske starttyver-liv.

Der går uden tvivl en lige linje fra store romaner som Fitzgeralds ’The Great Gatsby’ og Hardys ’Tess of the d'Urbervilles’ til Dunhams univers, som også er alvorligt og tåkrummende på én og samme tid. Hendes egen overironiske selvbiografi ’Not Theat Kind of Girl’ viser, at der er en kreativ og humoristisk gylden generation kvinder. 

Se alle sæsoner af Girls på HBO Nordic

Sarah Silverman

Det er grovkornet på den helt rigtige måde, når Silverman standupper den. HBO Nordic har gjort den rapkæftede kvinde tilgængelig for de danske streamere med showet ’We Are All Miracles’, hvor man bestemt ikke skal lade sig vildlede af titlen.

For der er ikke meget mirakelkur over Silverman, som både udstiller porno og religion på en måde, der ville kunne få selv den værste havnearbejder til at tabe både næse og mund. Det er humor med en ligefremhed, som både slår hårdt og morer voldsomt. Fremragende ganske enkelt.

Se hende på HBO Nordic

Zooey Deschanel

’New Girl’-stjernen deler vandene. Enten synes man, hun er for karikeret og har lidt for mange bolde i luften (ud over komedieserien, som kan ses på Netflix, er hun også sangerinde i succesgruppen ’She & Him’), eller også kan man ikke få nok af hendes fuldstændige hudløse og tåbelige skuespil – samt hendes formfuldendte sange for resten.

Denne signatur hører til i sidstnævnte gruppe, og det skyldes især Deschanels kompromisløshed i rollen som Jess i ’New Girl’, hvor hun kaster sig rundt i følelser af en hver art. Uanset om hun er vred, venlig, kærlig eller kikset, så serverer hun en smerte og en følsomhed i sin komiske levering, der er fuldstændig umulig at opdrive andre steder.
Se de to første sæsoner af New Girl på NetflixTina Fey

Man kunne nemt nævne Feys ”partner in crime” Amy Poehler her, som har bygget sig selv og sit image op i ’Parks & Recreation’ (HBO Nordic), men Fey er egentlig den retmæssige forløber for moderne, morsomme kvinder. Først bankede hun af sted i ’Saturday Night Live’, for derefter at indtage hovedrollen i ’30 Rock’ (HBO Nordic), og til marts er hun aktuel med en ny komedieserie, ’Unbreakable Kimmy Smidt’ på Netflix, hvor en kvinde flygter fra en dommedagskult og forsøger at starte på en frisk i New York City.
Her kan man forvente det samme, som man altid får med Fey: Humor taget så langt ud og med et touch af noget ualmindeligt udefinerbart, at man ikke kan andet, end at lade lattermusklerne klappe.
Se de første fem sæsoner af 30 Rock på HBO Nordic og glæd dig til ’Unbreakable Kimmy Smidt’ på Netflix

LÆS OGSÅ: 8 ting Mad Men har lært os om karriere

LÆS OGSÅ: 6 sjove du kan streame nu

LÆS OGSÅ: 6 serier du skal glæde dig til i 2015

Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Hindse