Østerssmagning, langbordsmiddag og petanqueturnering: Det skal du opleve til Copenhagen Cooking

Fra på fredag og 10 dage frem kan du spise, drikke og spille petanque i Københavns gader, når Copenhagen Cooking løber af stablen fra den 15. til 25. august. Vi har fundet fire fede arrangementer, du kan tage til.

Østerssmagning, langbordsmiddag og petanqueturnering: Det skal du opleve til Copenhagen Cooking
Offentliggjort

Sommeren går snart på hæld, skolen og arbejdet kalder igen, og festivalsæsonen lakker lige så stille mod enden. Senest overstået er Smukfest og Syd for Solen. Og er du en af dem, der ikke kan få nok af sommerens overflod af festivaler og arrangementer, kan ferie-bluesen stensikkert gøre sit indtog.

Men frygt ej. Det er ikke slut endnu. Fra den 15. til 25. august afholdes en lidt anderledes festival nemlig rundt omkring i København: Copenhagen Cooking. Som navnet afslører, er der ikke tale om en helt almindelig festival. I stedet for musikken er det nemlig maden, der er i fokus.

Siden 2004 har Copenhagen Cooking arbejdet for at gøre København til en international kulinarisk destination ved at samle nogle af landets bedste kokke, restauranter, producenter og formidlere til én stor, 10 dage lang fejring af den danske madscene.

Igen i år kan man deltage i mere end 100 forskellige madoplevelser rundt omkring i byen. Vi har udvalgt fire, der ser lovende ud.

Petanqueturnering i Kødbyen

Det er nu, frugten af dit hårde arbejde skal høstes. Alle de mange timer, du har brugt på dit petanquekast i Enghaveparken, kommer dig endelig til gode. I samarbejde med Dansk Petanque Forening inviterer Copenhagen Cooking på petanqueturnering på Flæsketorvet i Kødbyen.

Der dystes to mod to hver dag i ugens løb frem til mandag den 18., hvor konkurrencen afgøres. Udover den kæmpe ære, det er at være Københavns (måske) bedste petanquespiller, kan du også vinde en middag, hotelovernatning samt flyrejse for to til Marseille.

Og der er selvfølgelig også et glas pernod til alle deltagerne.

Petanqueturneringen finder sted på Flæsketorvet, 15. til 18. august. Det koster 199 kroner at være med.

Pink Oyster i Nikolaj Kunsthal

Den 20. og 21. august inviterer Pink Oyster på østerssmagning i tårnet i Nikolaj Kunsthal. Manden bag er hele Danmarks østerskonge, Jonas Harboe Frederiksen, der har skabt østersrestauranten Pink Oyster og kogebogen af samme navn. Arrangementets menu består af fire forskellige østers og et glas pet nat lavet i samarbejde med den danske cider-producent Æblerov.

Østerssmagningen finder sted i Nikolaj Tårn i Nikolaj Kunsthal fra d. 20 til 21. august. Billetten koster 450 kr.

Smørrebrødets dag

Udover at være samlingspunkt for byens madglade indbyggere, forsøger Copenhagen Cooking også at tiltrække internationale gæster og udveksle forskellige kulturelle madtraditioner. Og det vigtigste, Danmark har at tilbyde her, er selvfølgelig smørrebrødet. Det kommer en række restauranter til at hylde den 17. august på festivalpladsen i Kødbyen.

Du kan blandt andet smage Møntergades sild med løg og kantareller, Aamanns brandade med tomat og estragon og Espehus Kros rødgrød-med-fløde-sild og meget mere.

Smørrebrødets dag finder sted d. 17. augusts på festivalpladsen i Kødbyen. En billet koster 220 kroner.

Omegn & Venner med venner

Til daglig ligger Omegn & Venner på en lillebitte plads i Torvehallerne. Stedet, der bedst kan beskrives som en spisebar, er din yndlingskoks yndlingssted, og til Copenhagen Cooking har de inviteret nogle af deres venner og yndlingskokke fra branchen til at lave en femretters frokostmenu.

Hele arrangementet kredser sig om en langborgsmiddag, som foregår uden for Torvehallerne, og her vil de fokusere på indmad og andre oversete råvarer, der ofte smides ud.

Frokosten foregår d. 25. august i Torvehallerne. En billet koster 475 kroner.

 

Se hele programmet for Copenhagen Cooking her.