Sommeren går snart på hæld, skolen og arbejdet kalder igen,
og festivalsæsonen lakker lige så stille mod enden. Senest overstået er
Smukfest og Syd for Solen. Og er du en af dem, der ikke kan få nok af sommerens
overflod af festivaler og arrangementer, kan ferie-bluesen stensikkert gøre sit
indtog.
Men frygt ej. Det er ikke slut endnu. Fra den 15. til 25.
august afholdes en lidt anderledes festival nemlig rundt omkring i København:
Copenhagen Cooking. Som navnet afslører, er der ikke tale om en helt almindelig
festival. I stedet for musikken er det nemlig maden, der er i fokus.
Siden 2004 har Copenhagen Cooking arbejdet for at gøre
København til en international kulinarisk destination ved at samle nogle af
landets bedste kokke, restauranter, producenter og formidlere til én stor, 10
dage lang fejring af den danske madscene.
Igen i år kan man deltage i mere end 100 forskellige
madoplevelser rundt omkring i byen. Vi har udvalgt fire, der ser lovende ud.
Petanqueturnering i Kødbyen
Det er nu, frugten af dit hårde arbejde skal høstes. Alle de
mange timer, du har brugt på dit petanquekast i Enghaveparken, kommer dig
endelig til gode. I samarbejde med Dansk Petanque Forening inviterer Copenhagen
Cooking på petanqueturnering på Flæsketorvet i Kødbyen.
Der dystes to mod to hver dag i ugens løb frem til mandag
den 18., hvor konkurrencen afgøres. Udover den kæmpe ære, det er at være
Københavns (måske) bedste petanquespiller, kan du også vinde en middag,
hotelovernatning samt flyrejse for to til Marseille.
Og der er selvfølgelig også et glas pernod til alle
deltagerne.
Petanqueturneringen
finder sted på Flæsketorvet, 15. til 18. august. Det koster 199 kroner at være
med.
Pink Oyster i Nikolaj Kunsthal
Den 20. og 21. august inviterer Pink Oyster på
østerssmagning i tårnet i Nikolaj Kunsthal. Manden bag er hele Danmarks
østerskonge, Jonas Harboe Frederiksen, der har skabt østersrestauranten Pink
Oyster og kogebogen af samme navn. Arrangementets menu består af fire
forskellige østers og et glas pet nat lavet i samarbejde med den danske
cider-producent Æblerov.
Østerssmagningen
finder sted i Nikolaj Tårn i Nikolaj Kunsthal fra d. 20 til 21. august.
Billetten koster 450 kr.
Smørrebrødets dag
Udover at være samlingspunkt for byens madglade indbyggere, forsøger
Copenhagen Cooking også at tiltrække internationale gæster og udveksle
forskellige kulturelle madtraditioner. Og det vigtigste, Danmark har at tilbyde
her, er selvfølgelig smørrebrødet. Det kommer en række restauranter til at
hylde den 17. august på festivalpladsen i Kødbyen.
Du kan blandt andet smage Møntergades sild med løg og kantareller,
Aamanns brandade med tomat og estragon og Espehus Kros rødgrød-med-fløde-sild
og meget mere.
Smørrebrødets dag finder sted d. 17. augusts på
festivalpladsen i Kødbyen. En billet koster 220 kroner.
Omegn & Venner med venner
Til daglig ligger Omegn & Venner på en lillebitte plads
i Torvehallerne. Stedet, der bedst kan beskrives som en spisebar, er din
yndlingskoks yndlingssted, og til Copenhagen Cooking har de inviteret nogle af
deres venner og yndlingskokke fra branchen til at lave en femretters
frokostmenu.
Hele arrangementet kredser sig om en langborgsmiddag, som
foregår uden for Torvehallerne, og her vil de fokusere på indmad og andre
oversete råvarer, der ofte smides ud.
Frokosten
foregår d. 25. august i Torvehallerne. En billet koster 475 kroner.
Se hele programmet for Copenhagen Cooking her.