”Efter jeg læste denne bog, gik der fem-seks måneder, hvor jeg slet ikke spiste kylling”

Det er vores opgave at tale med børn om, hvad det vil sige at spise kød, og hvordan vi kan gøre det ansvarligt, skriver chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst i denne leder. 

”Efter jeg læste denne bog, gik der fem-seks måneder, hvor jeg slet ikke spiste kylling”
Offentliggjort

Det er ikke så tit, at nuttede dyr finder vej til Gastro. Men i denne måned er der hele to af slagsen: Vores faste klummeskribent Nanna Simonsen laver mad med kanin, ligesom vi bringer en reportage og guide fra Kasakhstan, hvor vores korrespondent Nana Balle har spist sig igennem et yderst interessant køkken – inklusive hest. 

Om man kan kalde en hest for nuttet, er der nok delte meninger om – men you get the point. Der er dyr, det ligger mere naturligt for os at spise end andre. Dyr, hvis kød oftere er at finde i supermarkedet eller hos slagteren. Ko, gris og kylling er de absolutte topscorere. 

Spiser man kød, og har man børn, har man på et tidspunkt i deres opvækst nogle uundgåelige snakke. Børn elsker for det meste protein, og før eller siden går det op for dem, at oksekød kommer fra koen, og svinekød kommer fra en gris. 

De søde dyr, der bor på bondegården og i højtlæsningsbøgerne, har rent faktisk en funktion i vores fødevaresystem. Og de kan smage godt.