Propaganda er lynhurtigt blevet en lille institution i indre København – kendt for Riccardo Marcons skarpt kuraterede udvalg af naturvine til byens bedste priser og for koreanske Youra Kims streetfood-inspirerede koreanske køkken, hvor klassikere som den klistrede, salte og søde korean fried chicken får følgeskab af grillet svinebryst og spicy suppe med kartoffeldumplings og fiskekager.
På Propaganda kan du få Yungunas makgeolli på glas og flaske.
Annonse
Restaurant Juju
Juju er Kristian Baumanns bud på en uformel koreansk bistro på Øster Farimagsgade.
Udover et særdeles rimeligt prissat vinkort med mange spændende flasker fra små producenter, er det også værd at bide mærke i retter som spicy mandoo (dumpling) fyldt med gris og varm chiliolie, de spicy dampede blåmuslinger eller det langtidsstegte, grillede svinebryst med kimchi.
Ssam Korean Food Bar
Ssam åbnede i 2017 på Vesterbro, og siden har restauranten med danske og koreanske ejere knopskudt til en lille kæde af restauranter med koreansk comfortfood som korean fried chicken, bulgogi (skiver af kulgrillet oksekød marineret i soja, hvidløg og riseddike) og bibimbap (en bowl med ris, stegt kød, spejlæg og chilisaucen gochujang).
Skyl efter med et stort udvalg af cocktails baseret på soju, et glas afkølet makgeolli eller en ’soju-bomb’ med øl og soju.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.