Ingredienser
- Gulerødder
- Løg
- Toppe af bladselleri
- Knoldselleri
- Fennikeltoppe
- Godt med persille
- Godt med timian
- 4 fed hvidløg
- Saft af 2 citroner
- 1 lille håndfuld korianderfrø
- 5-6 sorte peberkorn
- 5 l vand
Sådan gør du
- Skyl de grove grøntsager, skær i mindre stykker, og fyld alle ingredienserne i en stor gryde.
- Kog det hele op til kogepunktet, og skru så med det samme ned til lavt blus for at undgå, at fonden bliver grumset. Lad fonden simre på komfuret i 3 timers tid. På den måde kan du faktisk undgå at salte. Under alle omstændigheder, så undgå at salte fra starten og undervejs, da smagen ændrer sig.
- Smag evt. fonden til med salt til allersidst, inden du sier grøntsager og urter fra.
TIP Jo flere rodfrugter, desto sødere fond, så tilpas mængden af rodfrugter, alt efter hvilken smag du vil frem til. Du kan tilberede fonden med vin i stedet for citronsaft.
Der bliver til mere fond, end du skal brug til risottoen med denne opskrift. Gem resten på køl, hvor den kan holde sig i en uge, eller frys det overskydende ned i passende portioner.