Opskrift:

Denne parmesancreme er så god, at du får lyst til at lave den igen og igen

Der er umami for alle pengene i denne parmesancreme, der får syrligt og sødt modspil fra god balsamico, og som her er sat sammen med ristede kartofler, græskar og pocheret æg.

Billede 1 - Denne parmesancreme er så god, at du får lyst til at lave den igen og igen
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g aspargeskartofler
  • ½ hokkaidogræskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt 
  • Sort peber

Parmesancreme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 salvieblad
  • 150 g fintrevet parmesan 24 mdr.
  • 1 knsp. revet muskatnød

Servering

  • 4 æg
  • Balsamico tradizionale eller condimento

SÅDAN GØR DU

Sådan gør du:

  1. Vask og tør kartoflerne, og skær dem i halve på langs. Skær hokkaido i grove stykker.
  2. Vend begge dele sammen i olivenolie og lidt salt og peber, og fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader, til de er gyldne i kanterne.

Parmesancreme

  1. Lav parmesancremen, mens hokkaido og kartofler bager i ovnen.
  2. Kom fløde i en gryde sammen med et helt fed hvidløg, timian, laurbærblad og salvie. Varm det langsomt op i ca. 10 minutter, så smagen fra hvidløg og krydderurter kommer ud i fløden, uden at de koger ind.
  3. Sigt fløden, og rør sammen med fintrevet parmesan og lidt muskatnød. Rør det godt sammen, så osten smelter helt ud i fløden, og det bliver en tyk creme.

Servering

  1. Pochér æggene i 3-4 minutter.
  2. Kom parmesancreme i bunden af lune tallerkener, og top med de bagte grøntsager. Kom et pocheret æg i hver portion, og dryp med få dråber balsamico.