Vil du lære at lave boller i karry, som Per Thøstesen gør det?
Da Euroman for noget tid siden interviewede Bistro Boheme-ejeren og kokken på fodboldlandsholdet, udviste Thøstesen store følelser for netop boller i karry og udpegede den til sin bedste hverdagsret.
”Jeg elsker boller i karry, og det er den største prøvelse, mine kokke kommer på. Du kan gå 20-30 år tilbage og spørge alle mine gamle kokke om det. Kom der en ny nok, og der skulle være personalemøde, så satte jeg dem til at lave boller i karry."
At folk kan finde på at putte alverdens ting i retten, faldt ham for brystet.
"Da jeg var køkkenchef på Ketchup, der troede kokkene altid, at de skulle gøre retten lidt asiatisk, men sådan vil jeg ikke have mine boller i karry. Nej, der skal ikke ananas i den ret eller ristede kål eller pis og lort. Lad nu være med at pille ved det. Der skal være ris og så en god karrysauce, og i den kan du godt putte chutney i, men ikke ovenpå. Jeg spiser retten meget sjældent, fordi jeg simpelthen ikke kan styre mig," fortalte han.
Vi har derfor fået Per Thøstesen til at dele sin egen opskrift på boller i karry herunder:
Boller i karry a la Per Thøstesen
Til 4 personer
Kødbollerne
- 450 gr. hakket kalv og flæsk
- 1 fint hakket løg eller revet
- 2 spsk. mel
- 1 spsk. karry
- Revet skal af 1 citron
- 1 æg
- 1 dl. mælk
- 1 dl. øl
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 l. kalvefond. Til at pochere boller i
Fremgangsmåde:
Salt og løg røres i fem minutter med kødet.
Bland de øvrige ingredienser i og lad farsen stå 1 time og trække.
Herefter formes bollerne med en spiseske og pocheres i kalvefonden i 15 minutter. Tages op og sættes til side.
Fonden skal bruges til sovsen.
Karrysovsen
- 1 hakket løg.
- 5 fed hakket hvidløg
- 1 æble i tern
- Olivenolie til at stege i
- 2-3 spsk. karry
- 1 spsk. mangochutney
- 1 spsk. dijonsennep
- 3 dl. æblemost
- 1/2 l. fløde
Fremgangsmåde:
Grøntsagerne brunes af til, det er lysebrunt.
Tilsæt karry, mangochutney og sennep. Der røres i grøntsagerne i tre minutter.
Så tilsættes 3 dl. æblemost i fem minutter.
Herefter tilsættes fonden og 1/2 l. fløde.
Koges igennem i fem minutter og blendes sigtes og koges op og smages til med salt og peber. Evt. mere karry, hvis ønskes. Evt. jævnes lidt eller koges mere ind.
Bollerne kommes i og simrer ved svag varme, til de er varme inden i.
Serveres med ris.
Velbekomme!