Pasta Carbonara

Opskrift: Sådan pifter du din pasta carbonara op med ærter

Sødmen fra de friske ærter er fantastisk sammen med den salte pecorino og guanciale.

Det skal der i

500 g bælgede ærter
2 store æg
50 g pecorino            
sort peber
400 g linguine
250 g guanciale     

Sådan gør du          

Tag halvdelen af ærterne fra og gem til servering.

Giv resten et kort opkog. Gem lidt af kogevandet, og brug det til at blende ærterne med til en tyk creme.

Lad det køle lidt af, og bland så med æg og fintrevet pecorino.

Kværn godt med sort peber i blandingen: Pecorino elsker sort peber!

Sæt pastaen over.

Steg imens guanciale i tern sprødt på en tør pande.

Gem 2 dl af pastavandet, før det sigtes fra, når pastaen er kogt meget al dente.

Kom den varme pasta tilbage i gryden, og vend æggeblandingen og guanciale samt de resterende ærter i.

Brug det stivelsesholdige kogevand til at løsne op i pastaen. Æggene tykner sammen med osten til en cremet sauce, der lægger sig om hvert stykke pasta.

Spis med det samme. 

TIP! Guanciale er saltede, tørrede svinekæber og kan erstattes af pancetta, hvis man ikke kan skaffe det. 

LÆS MERE: Månedens drink: Fernet Branca og Coca Cola

LÆS MERE: Sådan laver du dansk hummer med fermenteret rødbede, blæk og lakrids

LÆS MERE: Sådan laver du oksetatar og rygeostcreme med solbær og rødbede