I 1988 VAR DET DEN AMERIKANSKE RAPGRUPPE N.W.A., der med Dr. Dre, Ice Cube og Eazy-E i front spyttede hårdtslående linjer om at være ’Straight Outta Compton, og minsandten om ikke 2023 blev året, hvor vi fik en rap om at være lige ud af København.

Her vil det være oplagt at lade tankerne vandre i retning af tidens populære hiphopartister, men nej, det er såmænd ingen ringere end den danske stjernekok og tidligere Bocuse d'Or- vinder Rasmus Kofoed, der er medejer af den trestjernede Michelin-restaurant Restaurant Geranium, bredt betragtet som en af de absolut bedste restauranter i verden.

Han har nemlig lavet en rap med dertilhørende musikvideo om sin kærlighed til netop førnævnte restaurant og dennes transformation, som han har delt på sin Instagram-profil med knap 87.000 følgere.

Went from barbarian to vegetarian. Blank paper, time to rearrange,” lyder det blandt andet fra den rappende kok, der fortæller lidt om nogle af nye de veje, den verdenskendte restaurant er gået.

Ifølge Rasmus Kofoeds opslag på Instagram opstod idéen, da han til en talk på en madkonference skulle tale om emnet ’kreativitet’. Det har så udmundet sig i dette alternative talk-format, hvor dj-legenden DJ Noize tilmed har leveret musikken.

Det store, rungende spørgsmål må være, hvorvidt hiphop og gastronomi er foreneligt i rytmisk ode af Rasmus Kofoed? Tja … vurdér selv: