Da vi besøgte denne restaurant i London, sad umamien i kroppen helt indtil næste morgen

Da vi besøgte denne restaurant i London, sad umamien i kroppen helt indtil næste morgen

På Restaurant Silo i London er der ingen skraldespand. Til gengæld har Silo fokus på bæredygtig gastronomi og fødevareinnovation og kalder sig for verdens første zero-waste-restaurant.

Offentliggjort

I det gamle arbejderkvarter og postindustrielle område Hackney Wick i det nordøstlige London ligger restauranten Silo. Den kalder sig verdens første zero-waste-restaurant og modtog i 2021 en grøn michelinstjerne. 

Begreberne zero waste og zero-waste life forbindes med global bæredygtighed og blev skabt af den australske kunstner Joost Bakker, der i 2011 definerede en zero-waste-restaurant som et spisested uden skraldespand. Så enkelt er det. 

Alt udnyttes cyklisk, det være sig råvarer eller emballage. For som man siger på Restaurant Silo: ”I junglen er der ingen skraldespand.”

Silo var fra 2011 først en restaurant i Melbourne i Australien, ejet og drevet af kokken Douglas McMaster, som i 2019 flyttede den til sin nuværende placering i Hackney Wick i partnerskab med mikrobryggeriet Crate.