Anders driver en af de få landevejskroer i Danmark: ”Jeg skal lige lære at arbejde med Generation Z”

Anders Holst Kryger er køkkenchef på Rønnede Kro, der trodser udviklingen af de forsvindende landevejskroer og holder fanen højt med liv, modernitet og respekt for det klassiske. 

Anders driver en af de få landevejskroer i Danmark: ”Jeg skal lige lære at arbejde med Generation Z”
Offentliggjort

Hvad er du rundet af i kokkefaget?

”Jeg er udlært fra Hotel Præstekilde på Møn, så jeg er vant til at lave mad til mange mennesker. Det var mest bare mig og en anden elev, der var alene i køkkenet, så vi prægede arbejdet meget selv. Vi lærte at køre mange gæster igennem. 80-100 gæster fredag og lørdag til tre-retters menu.

Fra 2014 til 2015 arbejdede jeg Chateau du Bois-Guy i Bretagne fra 2014 til 2015. Vi arbejdede syv dage om ugen fra morgen til aften. Det var hårdt og fedt. Jeg har fået meget med videre derfra. Fx blev vi oplært i aldrig at være for fine til at lave det hele i køkkenet. 

Skrælle kartofler og hakke løg og den slags. Jeg synes, det er vigtigt, at vores elever på kroen lærer at stege en bøf og en hel rødspætte, før de laver de vilde, smarte retter. Jeg tror ikke, kokkeelever lærer de helt basale ting alle steder i dag.”