Her er en nem metode, der på trods af manglende destillation, giver en ganske acceptabel kvalitet. Absintbrygning er en sommerbeskæftigelse, da man har brug for friske råvarer. Sødskærm (også kaldet for spansk kørvel) er en almindelig skærmplante, der sætter centimeterlange frøkapsler, der dufter af anis.

Indsaml nogle håndfulde af disse kapsler i en have og kontrollér, at de dufter klart af anis/lakrids, da der er mange giftige skærmplanter i den danske natur.

Frøkapslerne hakkes groft og ekstraheres i en halv liter finsprit på minimum 60 % i mindst tre dage.

Væsken filtreres efterfølgende.

Pluk nu et par stilke malurt – enten fra haven eller fra naturen – og pil bladene af, hak dem groft, og tilsæt dem til den filtrerede spiritus. Der er mange typer malurt,fx havemalurt, ambra og strandmalurt. De har alle den samme karakteristiske bitre duft og er tit overordentligt stærke. Kontrollér derfor smagsstyrken af ekstraktet hver dag, da man let risikerer et alt for bittert slutresultat. Filtrér bladene fra, når smagen er som ønsket.

Servér isafkølet, fortyndet og om fornødent diskret sødet.