Opskrift:

Denne hovedret er både dekadent og overskuelig at lave

Her får du opskriften på vildtfilet med selleri, balsamico, trøffel og brunet smør.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 små knoldselleri
  • 100 g skalotteløg
  • 175 g smør
  • Salt og sort peber
  • 1½ dl hønsefond
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 400 g dådyrfilet
  • Smør og olivenolie til stegning

Servering

  • 15-20 g trøffel 
  • Lilla oxalis til pynt

Sådan gør du

  1. Skræl knoldsellerien med en kniv. Skær den ene i grove tern. Skær skalotteløg i strimler. 
  2. Smelt 25 g smør i en gryde, og steg selleritern og skalotteløg sammen, til de begynder at brune. Tilsæt hønsefond og lidt salt og peber, og lad det simre under låg i 15 minutter, til sellerien er helt mør. 
  3. Blend med en stavblender, og smag til med salt. 
  4. Skær den anden knoldselleri i tykke både. Smelt en god klat smør i en lille pande, og kom sellerien i, så stykkerne ligger på siden. Hæld balsamico ved, kom låg på, og steg dem ved lav varme i 10 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe og samtidig bliver dampet. Krydr med salt og peber. 
  5. Smelt resten af smørret. Hæld den klare del af smørret over i en ren gryde, og kassér de hvide proteinstoffer i bunden. Lad det klarede smør stå ved lav varme, til det bruner, og der dufter af karamel. Pas på, det ikke branker. 
  6. Krydr dådyrfileten med salt og peber, og steg den i en blanding af smør og olie, ca. 5 minutter pr. side. 
  7. Tag kødet op af panden, og lad det trække i 10 minutter under et stykke folie, inden det skæres ud i tykke skiver. 

Servering

  1. Anret kødet på varme tallerkener sammen med selleripuré og stegt selleri. Hæld brunet smør over, og kom til sidst friskhøvlet trøffel over. Pynt evt. med lilla oxalis.