Zlatan Ibrahimovic

15 fede ting du skal se på DR

Man glemmer det nogle gange, men på DR har vi en hel streamingtjeneste til rådighed med et kæmpe udvalg. Her er 15 ting, du kan kaste dig ud i.

Dokumentarer:

Løgnefabrikken – de falske nyheder fra Rusland:

En række russiske journalist har i en årrække forsøgt at bekæmpe og infiltrere såkaldte troldefabrikker, hvor der dagligt bliver produceret falske nyheder, der flittigt deles af ukritiske Facebook-brugere over alt i verden. I dokumentaren møder man de journalister, der har afsløret og korrigeret utallige løgnehistorier i journalistikkens navn. Se den her.

OJ Simpson: Made in America

Historien om den amerikanske football-spiller OJ Simpson, er historien om en ung, sort knægt fra ghettoen, der for alt i verden ønskede at blive berømt. Han blev symbolet på den amerikansk drøm. Om at kravle til stops på samfundets rangstige og høste anerkendelse over hele kontinentet. Men det er også historien om det amerikanske mareridt med alt, hvad det indebærer af paparazzi, stoffer, racekrig og intens mediebevågenhed. Mød manden bag retssagen, berømmelsen og forbrydelsen i denne femparts dokumentar.

Jesus unge soldater:

En dokumentarserie, der følger en række unge i Danmarks ultra-kristne indremissionske miljø, der vil ofre alt for den Gud, de så indædt tror på. Mød Peter, der missionerer i Vejles natteliv og drømmer om alt ryge smøger og drikke kaffe i himlen. Eller Cecilie, der efter en opvækst med vold og hash har fundet meningen med livet. Se den her.

Samtaler med en seriemorder:

Mændene bag nogle af de mest gruopvækkende historier i dagspressen interviewes af den britiske journalist Piers Morgan. Her fortæller seriemordere om deres påståede uskyld, hvorfor de har handlet, som de har, og hvorfor de ønsker at stå frem, selvom store dele af den amerikanske befolkning skriger efter dødsstraf. Se den her.

Hobro – En liga for sig:

En lille, ubetydelig klub, hvor samtlige spillere er på deltidskontrakter rykker op i Danmarks bedste fodboldliga. DR fulgte fodboldklubben Hobro IK, umiddelbart efter oprykningen til Superligaen, hvor klubben kæmper med stadionudvidelse, dårlig økonomi og spillere, der til dagligt er landmænd og ikke vil kunne leve af fodbolden. En dannelseshistorie om de underkuede, der vil kæmpe mod de største og deres professionalisme. Se den her.

Portrætter:

Den unge Zlatan:
Denne dokumentar fortæller historien om Zlatan Ibrahimovic’ vej fra en ghetto i Malmø til at blive en stjerneangriber i international fodbold. Vi er med ham, da han får debut for Malmø FF i 1999, under de problemfuldte år i Ajax Amsterdam, hvor svenskerens med det store temperament konstant er i konflikt med holdkammeraterne og trænerne og frem til gennembruddet i Juventus som 24-årig. Se den her.

Rudi er bange:

I sine unge år blev han udråbt til Danmarks kommende store karismatiske skuespiller, men berømmelsen og det hurtige liv knækkede en allerede skrøbelig ung mand. Rudi Køhnke lider af angst. Og det har han valgt modigt at fortælle åbent om. Det er ikke et kønt billede, når han bandende og fortvivlet gennemlever sine angstanfald, men det er interessant, vedkommende og public service i sin fineste form. Se den her.

Historien om Nik & Jay:

De to rappere Niclas og Jannik lagde en hel ungdomsgeneration ned med hits som ’Hot’, ’Lækker’ og ’Boing’. De var alt andet end traditionelt dansk, da de kom frem i begyndelsen af 00’erne, men blev hurtigt symbolet på en tid med deres umådeholdne selvtillid, farverige bandanas og tøj i størrelse XXL. Læs vores hyldest til Nik & Jay her, eller følg med dokumentaristerne ned i det studie i forstaden Værløse, hvor det hele begyndte. Se den her.

Hvid mands dagbog:

Da den danske våbenhandler Peter Frederiksen bliver anholdt i Sydafrika, finder politiet afskårne kvindelige kønsdele i hans fryser. Dokumentaren følger den helt absurde sag tæt og har fået eksklusiv adgang til manden og politiets efterforskning, mens han sidder fængslet. Forargelse og væmmelse er garanteret.

Martin uden X:

Som 15-årig vandt Martin Hedegaard den første danske udgave af ’X Factor’ i 2008. Han blev landskendt, men den store opmærksomhed blev for meget for ham. Derfor forsvandt han helt fra rampelyset, indtil han kom tilbage i 2015 med projektet SAVEUS, hvor han ville gøre op med hans image som ’ham fra X Factor’. DR3 har fulgt Hedegaard i et år, mens han prøver at få sit gennembrud med sin egen musik. Han fortæller ærligt om at finde sig selv igen. Se den her.

Serier:

Rejseholdet:

Løst baseret på sande kriminalsager har ’Rejseholdet’ givet utallige børn og voksne mareridt om at blive lukket inde i en sauna eller vågne op ved siden af et stort fiskehoved. Hårdkogte Fischer, spiritisten La Cour, karrierekvinden Ingrid Dahl og den fantastiske lastbilchauffør Johnny Olsen (spillet af Lars Bom!) har skabt et mesterværk i dansk cinematografi. Se eller gense hele baduljen her.

The 4th State:

Trump fremhæver ofte New York Times som ”Fake Media”, men hvad foregår der egentlig på en af verdens største og mest respekterede politiske redaktioner? DR har købt denne dokumentarserie, der over fire afsnit giver et spændende indblik i den fjerde statsmagts arbejde og liv. Se den her.

På udebane i Rusland:

Den tidligere landsholdsspiller Peter Møller ved intet om Rusland, men DR’s udenrigskorrespondent Matilde Kimer viser ham i tre programmer rundt i Rusland fra Michelin-restauranter i Moskva til det fattige udkantsrusland. Det er gode værter, og selv om det ikke er dybdegående journalistik, får man alligevel et fint øjebliksbillede af VM-værtslandet. Se den her.

Banjos Likørstue:

Simon Jul på Bakken iført dametøj og rouge og Jan Elhøj med dunjakke og bagvendt kasket som cola-afhængige Kenned. Det lyder lige så plat, som det er, og det er charmen ved projektet. Som et af de første satire-programmer på DR, der gik efter den grænsesøgende humor uden at sige undskyld bagefter, var ’Banjos Likørstue’ alt det, DR ikke er i dag. Se det her.

Matador:

Du har vitterligt ikke levet, før du har åndet gennem Mads Skjern, grisehandler Larsen, Agnes, Røde, Daniel, Misse og alle de andre helt igennem fantastiske karakterer i ’Matador’. Det er ikke for sjov, at serien er et stykke Danmarkshistorie, og tager du dig tid til at se de 24 afsnit, vil du vågne op med et helt nyt ordforråd. Se det her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dokumentar, Serier, Streaming og Anmeldelser