15 fede ting du skal se på DR
Foto: Getty Images

15 fede ting du skal se på DR

Man glemmer det nogle gange, men på DR har vi en hel streamingtjeneste til rådighed med et kæmpe udvalg. Her er 15 ting, du kan kaste dig ud i.

Serier

10 år senere

DR3 træder et aldersskridt op sammenlignet med størstedelen af deres populære ungdomsserier i komedien, som Martin Høgsted og Anders Grau står bag. Vi følger det homoseksuelle kærestepar Lars og Micki, spillet af seriens Høgsted og Grau selv, der begge er midt i trediverne og forsøge at kæmpe sig igennem det 10 år lange parforholds dødvande med dalende sexlyst og en stadig mere triviel hverdag. Ikke alt i serien er lige vellykket, men det er forfriskende at se DR3 forsøge at skildre andre grupper end teenagere og forvirrede unge i starten af 20'erne.

'10 år senere' kan streames her.

Yes No Maybe

I anden sæson af Mads Rosenkrantz Grages serie om datinglivet i Tinder-æraen følger vi igen Mads, baseret løst på serieskaberen selv, der bliver efterladt af sin kæreste og pludselig skal ud på kødmarkeedet igen. Seriens korte afsnit er ligesom i første sæson af 10 til 15 minutters varighed, hvilket gør det til en nem og overskuelig opgave at komme igennem alle otte på en eftermiddag eller en aften – og tempoet gør det næsten umuligt at komme til at kede sig undervejs.

'Yes No Maybe' kan streames her.

Doggystyle

DR3 har lavet en ungdomsserie, der værdigt kan tage over efter den norske hitserie 'Skam'. I 'Doggystyle' følger man den 21-årige Asta, der drømmer om at blive skuespiller i København, men tvinges til at flytte hjem til familien i provinsen, fordi pengene og succesen ikke kommer. Med sig hjem til Odsherred tager hun sine storbysnobbede fordomme og lyserøde, hjerteformede solbriller. Men helt slem viser provinsen sig ikke at være for hende.

'Doggystyle' kan streames her

Dokumentarer:

Free Solo

Verdens bedste soloklatrer, Alex Honnold, vil bestige den berygtede klippevæg El Capitan som den første i nogensinde – uden klatrereb, sikkerhedsline eller andre hjælpemidler. I ’Free Solo’ kommer man helt tæt på det ekstreme vovestykke, hvor bare ét forkert skridt kan være fatalt, og samtidig giver dokumentaren et stærkt indblik i, hvad mennesket er i stand til at præstere både fysisk og mentalt.

'Free Solo' kan streames på her.

Den dag vi gik på månen

Få hele fortællingen om den historiske Apollo 11-mission, der i juli 1969 – for præcis 50 år siden – kulminerede, da tre amerikanske astronauter som de første mennesker satte deres ben på månen.

Med hjælp fra flere af missionens nøglepersoner går den britiske dokumentar helt tæt på måneprojektet, dets betydning for USA's historie, og hvordan det hele var lige ved at gå galt.

'Den dag vi gik på månen' kan streames på her.

Last Chance Lawyer NYC

For forsvarsadvokat Howard Greenberg er livet en lang kamp mod systemet. Elsket af sine klienter og frygtet af anklagere. Under mottoet 'at vinde er ikke alting - det er den eneste ting!' går han i krig fra kontoret i Brooklyn mod systemets tyranni.

Den excentriske advokat, der af flere bliver kaldt for virkelighedens Seal Goodman fra 'Breaking Bad' og Better Call Saul', gør nemlig alt for, at klienterne ikke kommer i fængsel, hvilket sker med hjælp fra den skrappe kone Marie. Hun er en tidligere retsreporter og kaster sine skeptiske øjne over sagerne og strategierne med uendelig ærlighed. Derfor er hun både Greenbergs største støtte og hans mest indædte modstander.

'Last Chance Lawyer' kan streames her

Jesus unge soldater:

En dokumentarserie, der følger en række unge i Danmarks ultra-kristne indremissionske miljø, der vil ofre alt for den Gud, de så indædt tror på. Mød Peter, der missionerer i Vejles natteliv og drømmer om alt ryge smøger og drikke kaffe i himlen. Eller Cecilie, der efter en opvækst med vold og hash har fundet meningen med livet. Se den her.

One Strange Rock

Instruktør Darren Aronofsky er kendt for filmperler som 'Requiem for a Dream' og 'Black Swan', men har med 'One Strange Rock' kastet sig ud i at producere en videnskabsdokumentarserie for National Geographic. Det er en fascinerende og ekstraordinær historie om Jorden og vores sammenhængende planet. Hvordan kom der liv på den klippeknold, vi kalder Jorden?  Historien om livets opståen fortælles gennem astronauter, fordi de er de eneste mennesker, der har set jorden, som den virkelig er. Skuespiller Will Smith er vært på programmerne.

'One Stange Rock' kan streames på her

Hobro – En liga for sig:

En lille, ubetydelig klub, hvor samtlige spillere er på deltidskontrakter rykker op i Danmarks bedste fodboldliga. DR fulgte fodboldklubben Hobro IK, umiddelbart efter oprykningen til Superligaen, hvor klubben kæmper med stadionudvidelse, dårlig økonomi og spillere, der til dagligt er landmænd og ikke vil kunne leve af fodbolden. En dannelseshistorie om de underkuede, der vil kæmpe mod de største og deres professionalisme. Se den her.

Portrætter:

Hvem fanden er Martin Jensen?

Han er en af Danmarks største musikalske stjerner, men det er formentlig de færreste, der ville kunne genkende ham på gaden. DR3 har fulgt den danske DJ og producer, der forlod faderens familievirksomhed og forfulgte musikerdrømmen for at finde ud af, hvem den 27-årige silkeborgenser med mere end en milliard streams på Spotify egentlig er.

'Hvem fanden er Martin Jensen?' kan streames her.

Mere voksen end Bjerrehuus

”Jeg er verdens bedste dårlige far”. Sådan beskrev Oliver Bjerrehuus sig selv til Euroman sidste efterår, hvor vi havde vores store fædre & sønner-tema. I samme interview forklarede 17-årige Oscar, hvordan det er at være søn af Danmarks største drengerøv og leve sammen med en far, der går på druk i hverdagene og scorer damer.

Nu har DR3 lavet en dokumentarserie om sønnen Oscar. Han arbejder i dag som fotomodel – ligesom sin far – og han kan ikke forestille sig at få et fast 8-16-job. Men dér stopper lighederne også mellem de to modeller. ’Mere voksen end Bjerrehuus’ går tæt på Oscars frigørelsesproces og etablering af sit eget navn i modelbranchen. Stream dokumentarserien her.

Bjerrehuus2.jpg

Rudi er bange:

I sine unge år blev han udråbt til Danmarks kommende store karismatiske skuespiller, men berømmelsen og det hurtige liv knækkede en allerede skrøbelig ung mand. Rudi Køhnke lider af angst. Og det har han valgt modigt at fortælle åbent om. Det er ikke et kønt billede, når han bandende og fortvivlet gennemlever sine angstanfald, men det er interessant, vedkommende og public service i sin fineste form. Se den her.

Historien om Nik & Jay:

De to rappere Niclas og Jannik lagde en hel ungdomsgeneration ned med hits som ’Hot’, ’Lækker’ og ’Boing’. De var alt andet end traditionelt dansk, da de kom frem i begyndelsen af 00’erne, men blev hurtigt symbolet på en tid med deres umådeholdne selvtillid, farverige bandanas og tøj i størrelse XXL. Læs vores hyldest til Nik & Jay her, eller følg med dokumentaristerne ned i det studie i forstaden Værløse, hvor det hele begyndte. Se den her.

Hvid mands dagbog:

Da den danske våbenhandler Peter Frederiksen bliver anholdt i Sydafrika, finder politiet afskårne kvindelige kønsdele i hans fryser. Dokumentaren følger den helt absurde sag tæt og har fået eksklusiv adgang til manden og politiets efterforskning, mens han sidder fængslet. Forargelse og væmmelse er garanteret.

Martin uden X:

Som 15-årig vandt Martin Hedegaard den første danske udgave af ’X Factor’ i 2008. Han blev landskendt, men den store opmærksomhed blev for meget for ham. Derfor forsvandt han helt fra rampelyset, indtil han kom tilbage i 2015 med projektet SAVEUS, hvor han ville gøre op med hans image som ’ham fra X Factor’. DR3 har fulgt Hedegaard i et år, mens han prøver at få sit gennembrud med sin egen musik. Han fortæller ærligt om at finde sig selv igen. Se den her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dokumentar, Serier, Streaming, Anmeldelser og Danske serier