Selvom sommeren har været lang og solrig, er det på tide at indse, at der er en relativt solid risiko for, at efteråret bliver vådt og gråt. Hvis de kommende måneder holder den vejrmæssige traditionen i hævd med regn i stride strømme, er det en god idé at være velforsynet med serier i lange baner. Bare i tilfælde af, at vejret skulle påvirke dine weekend-planer. Heldigvis har flere af de helt store hitserier længe ventede sæsoner på vej, så helt galt kan det ikke gå.

Empire, sæson 5:

Det er med en masse drama, et konstant voksende spindelvæv af intriger og ikke mindst musik ad libitum i genrene RnB og hip hop, at Empire for femte gang vender tilbage eksklusivt på Viaplay med den stenrige, dysfunktionelle Lyon-familie. Forvent flere interne fejder, krisehåndtering i topklasse og kaotiske skift mellem familiær kærlighed og voldsomme konflikter, der gang på gang er på kanten til at sende familien ud over afgrunden.
 
Premiere d. 27 september på Viaplay.

S.W.A.T, sæson 2:

Nu er det blevet tid til at følge op på den eksplosive cliffhanger af en afslutning, som første sæson af den amerikanske krimiserie S.W.A.T bød på. Det er action, det er spænding, og det er et fiktivt indblik i specialstyrkens absolut dygtigste agenters hverdag. Det er den klassiske fortælling om det onde mod det gode og konflikten mellem idealismen og magtspillet. Det er set før, men det virker præcis efter hensigten. Nu er sæson 2 på vej, og der er lagt op til endnu mere forudsigelig spænding. 

Premiere d. 28. September på Viaplay.

Dødbringende Våben, sæson 3:
 
Nyindspilningen af den ikoniske 80’er-film af samme navn vender tilbage med en 3. sæson i slutningen af september. Med en ny hovedrolle efter Clayne Crawfords frafald fortsætter serien, der, hvor sidste sæson sluttede; Et nyt makkerpar fra LAPD holder den amerikanske storby sikker ved at fange forbryderne, mens de også sørger for at holde hinanden fra fordærv.
 
Premiere d. 26. September på Viaplay.

The Walking Dead, sæson 7:
 
Den på én gang højtelskede og modbydeligt makabre serie, The Walking Dead, har med sin dystopiske skildring af en kold verden, der er blevet erobret af zombier, vundet både anmeldernes og seernes anerkendelse.
 
Serien, der har kørt siden 2010 har efterhånden en del sæsoner bag sig, men til trods for den lange historie, er serien stadig voldsomt populær. Langt om længe kommer den 7. af seriens hidtil 8 sæsoner til det danske land, så alle I trofaste fans derude kan godt glæde jer.
 
Premiere på Viaplay d. 1. september og på HBO d. 15. september.

Borg vs. McEnroe:

Det er Bjørn Borg og John McEnroe. Det er tennisverdenens ’crème de la crème’, to af sportens største legender – og de ultimative rivaler. ’Borg vs. McEnroe’ er det biografiske sportsdrama, som skildrer to store personligheder og deres egoer, forholdet mellem dem, som mest af alt er kendetegnet ved en stor træng til at slå hinanden på tennisbanen. Filmen, som er instrueret af danske Janus Metz Pedersen og blandt andet har Shia LaBeouf på rollelisten, havde premiere i biograferne sidste år, og snart kan den også streames herhjemme.
 
Premiere på Viaplay d. 21. september.

Jigsaw:

Den kridhvide figur med blodrøde, udspilede øjne, som kan give sartere sjæle mareridt flere nætter i streg, har til alle tider været billedet på Saw-filmenes grusomme natur. Nu er Jigsaw hovedrolle i sin egen gyserfilm, som tager fat, der hvor den syvende og sidste Saw-film endte. 10 år efter sin antagede død, dukker John Kramer, alias Jigsaw, pludselig op med fornyet energi og skaber kaos, fortvivlelse og et ordentligt blodbad.
 
Premiere på Viaplay d. 18. September.

LÆS OGSÅ: Husk underteksterne: Anmelderroste film og serier fra alle verdenshjørner, du bør se på Netflix

LÆS OGSÅ: 5 sjove serier, der tester dine grænser

LÆS OGSÅ: Joaquin Phoenix: ”Jeg ved slet ikke, om jeg er skuespiller”