Mobiltelefoner har på mange måder gjort folks hverdage nemmere. Det er blevet overskueligt at møde nye mennesker på de mange apps og det er endda blevet nemmere at få sex, hvis man da forstår at bruge de såkaldte 'emoji'-smileys. Men der er også tidspunkter, hvor mobiltelefonen stadig ikke hører hjemme.

Og du ved det godt inderst inde, men du kan ikke lade være. Det kan være så farligt, men du får alligevel skubbet din indre gentlemanbilist fra dig, når telefonen ligger og gør sig til med bip-lyde og kraftige vibrationer.

Sms’er, sindssyge selfies og anden telefoni i trafikken er et tilsyneladende evigtvarende fænomen, som selv ikke utallige kampagner fra diverse styrelser har formået at komme helt til livs. Men nu har amerikanske AAA offentliggjort en video, der skulle kunne sætte overvejelserne i gang, når telefonen igen ligger og brokker sig over at måtte dele opmærksomheden med landevejen.

AAA er en organisation, der ved hjælp af kameraer i folks biler kan analysere årsagen til trafikuheld og derfra forebygge lignende tilfælde. I den seneste analyse har de kigget flere end 1.700 færdselsuheld igennem og fundet, at distraktioner er skyld i ca. 60 procent af de ulykker, hvori teenagere er involveret.

I denne video har de samlet nogle af de klip, så du kan se hvor hurtigt, det kan gå galt, hvis øjnene flyttes fra vejen:

LÆS OGSÅ: Selvkørende Mercedes er sluppet løs i trafikken

LÆS OGSÅ: Rusland forbyder transkønnede at køre bil

LÆS OGSÅ: Slut med fuldemands-fejltagelser: Facebook på vej med ny feature

Bliv ven med Euroman på Facebook.