PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Date-steder i København

Foto: Depanneur, Nørrebro

Date-steder i København

Guide: De 39 bedste date-steder i København

Og det er uanset, om du er til kaffe, flaskeøl eller cocktails.

Som single i København kan indgroede vaner ofte afgøre, hvor man inviterer sit nyeste crush på date. Og selvom det for en stund kan virke trygt og nemt på stambaren, så bliver det altså akavet, når bartenderen genkendende blinker til dig, fordi en ny person igen har indtaget stolen over for dig.

Sådan behøver det slet ikke at være.

København er nemlig en guldgrube af gode date-steder, og uanset om du er til kaffe, vin eller snackbrædder på dine dates, så rummer byen noget for enhver smag – også til både den første og ottende date.

Så tag din udkårne under armen, og forny dine datingvaner. Måske var det alligevel på tide at skifte flaskeøllen ud med en farverig og smagfuld cocktail, eller begive sig ud på ukendte territorier, hvor de serverer lækre special-øl på fad?

Her følger Euromans guide til de 39 bedste date-steder i København:

Nørrebro:

The Barking Dog
Adresse: Sankt Hans Gade 19

Nede i denne halvdunkle kælder kun ganske få metre fra Sankt Hans Torv ligger The Barking Dog, der serverer fremragende cocktails – også i den lettere kategori – hvis du skal videre ud for at spise med din date. Ellers er der også mulighed for at nyde en kop kaffe eller te, men hvis du er cocktail-fanatiker, så er det her klart the place to be, særligt på første date.


The Barking Dog, Nørrebro. Foto: Rasmus Himmelstrup. 

Bar
Adresse: Kronborggade 3

Hvis du er glad for små, lumre, tilrøgede hipsterbarer. Så er stedet med det simple navn ”Bar” nok lige dig. For udover masser af øl, så er kaffen også billig og god. Bar er dog et populært sted, så kom i god tid, hvis du gerne vil have en plads. Og derudover kan du komme til at sidde ganske tæt på andre unge nørrebrogensere, så måske ikke super egnet til første tinder-date, men snarere når du har lært din date lidt bedre at kende.

 
Kølsters Tolv Haner
Adresse: Rantzausgade 56

Er du ølfanatiker, til gadeliv og varme sommeraftner? Så er Kølsters Tolv Haner et fremragende bud til en date. Og det er både første, anden og tredje date. Selve baren, hvor de serverer egne øl og forskellige snacks, er ikke vanvittig stor, men til gengæld er der masser af plads uden for på den mange borde, hvor du dog muligvis må dele pladsen med ligesindede øl-entusiaster i skæret fra farverige lyspærer.

Brus
Adresse: Guldbergsgade 29F

En mange meterlang bar møder dig i det store lokale, når du træder inden for på tapperiet Brus ved siden af Empire Bio. Her kan man indtage en fremragende fadøl enten før eller efter en tur i biografen, eller inden mad på det lækre italienske spisested Bæst, som også ligger lige over for. Belysningen er rar, og på grund af de mange sidde-muligheder er stedet oplagt til en første date. 


Brus, Nørrebro. 

Tjili Pop
Adresse: Rantzausgade 28

Små lurvede kroge, bløde lænestole og både kolde øl i køleren og lettere anretninger fra køkkenet. På en første date er Tjili Pop oplagt på grund af den uformelle og hyggelige atmosfære, hvor der absolut er stor sandsynlighed for, at man kan få sig sin egen lille intime krog, så man virkelig kan komme tæt på sin date. Husk dog at tjekke for events inden du drager mod Tjili Pop medmindre du og din date ikke behøver at konversere og bare lytte til koncerter, foredrag eller oplæsninger. 

Café Stefanshus  
Adresse: Stefansgade 22

Et ægte Nørrebroværtshus, men uden røgskyerne. Og så er der stadig rig mulighed for at spille pool og billard, mens man nyder sine øller. Stefanshus åbner desuden allerede om formiddagen, hvor de serverer en ganske udmærket kaffe, hvis man ikke allerede vil slå sig på procenterne. Derudover må man gerne medbringe egen mad, og der er glimrende steder, man kan hente fra på Stefansgade, blandt andet Stefanos Pizzeria, der ligger lige over for. Der er altså plads til alle slags dates på dette klassiske værtshus. 

Gaarden & Gaden
Adresse: Nørrebrogade 88

Hvis man er til naturvin i lange baner og særlige økobryg, er det nyåbnede og hyggelige Gaarden & Gaden lige stedet for en date. Det er muligt at finde et tomandsbord indenfor, men pladsen er trang, så vær tidligt ude, hvis du ikke vil dele pladsen. Ellers er der rig mulighed for at sidde ude, når temperaturerne er til det. Gaarden & Gaden er også et spisested med mulighed for reservation. Og husk også at tjekke deres Facebook-kalender inden, hvis du har lyst til at krydre daten med lidt live-musik.

Depanneur
Adresse:
Griffenfeldsgade 17

Depanneur er en canadisk-franskinspireret café/bar/kiosk. Det lyder måske lidt kaotisk, men Depanneur er faktisk en hyggelig, lille café. Stedet kan lidt af det hele og er perfekt til en uhøjtidelig date, hvor menuen enten står på kaffe, sodavand eller øl. Hvis daten går godt, kan man passende afslutte den med en gåtur på Assistens Kirkegård, der er lige rundt om hjørnet.Dep-04.png

Depanneur, Nørrebro

Café Ægir 
Adresse: Ægirsgade 16

På den kendte bodegagade, der også huserer det populære Karrusellen, ligger den lille perle Café Ægir, hvor der er plads til de pulserende rygere, mønter i jukeboksen og selvfølgelig billige øl. Hvis scenariet skal være casual, tilbagelænet og hvis begge parter vel og mærke er udadvendte (stamgæster i baren er der et par stykker af, og de er alle meget snakkesalige, mens man indgiver sin bestilling til de søde bartendere bag disken) og rygere, så er Café Ægir det rette sted.

Gilt
Adresse: Rantzausgade 39

Hvis det skal være lidt mere classy, og man har lyst til at dresse lidt op er Gilt et rigtig godt bud på et tjekket datested. Atmosfæren er lækker og jazzy, og de cocktails, som bliver langet over disken er der virkelig kredset om. Men det er nærmest også forventeligt, når priserne er som de er. Så hvis du intet har i mod at tage dig ekstra godt ud og have spenderbukserne på, så kan Gilt sagtens være genial til en første date. 
gilt.jpgGilt, Nørrebro

Lygtens Kro 
Adresse: Lygten 29 (NV)

Piercede bartendere, fadbamser og pub-mad – men også i veganske konstellationer. Lige ved siden af Nørrebro station ligger det lille hyggelige sted, Lygtens Kro, der serverer øl i krus med hank og som har den fineste lille udendørsgård, der er ekstremt hyggelig de lune sommeraftner, men som bestemt også er befolket i  de røde varmelampers skær i de kolde vintertimer.

Vesterbro:

Duck and Cover
Adresse: Dannebrogsgade 6

Dæmpet belysning, lædersofaer og trævægge. Sammen med sine lækre cocktails og afslappede stemning er Duck and Cover på Dannebrogsgade et behageligt datested, hvor hipsters og andre smarte vesterbro-folk holder til, når der skal lidt procenter i blodet. Stedet er dog populært, så det er en god idé at reservere et bord i forvejen, hvis du gerne vil give din date en helt særlig oplevelse, men husk at have rigeligt med penge på kortet, for der er skam også en pris på den gode service, stemning og smag.


Duck and Cover, Vesterbro. 
  
Bang og Jensen
Adresse: Istedgade 130

Frokost, aftensmad eller hvad med en tidlig morgenmad? Hvis du er den travle type, så er det i hvert fald en date-mulighed på Bang og Jensen. Stedet vrimler med forskellige typer af mennesker, fra den studerende med Macbooken i skødet til jakkesættet, der nyder sig en iskold fadøl. Derfor er det også glimrende til en første date, hvor man i første omgang kan starte med en øl eller en kop kaffe hen ad eftermiddagen, og hvis snakken er rigtig god, så er der masser af muligheder for at fortsætte daten med et godt måltid mad eller snacks. 

 
KAFFE
Adresse: Istedgade 90

Du finder nok ikke et mere hipster-lækkert sted at modtage din kaffe end på (som navnet antyder) KAFFE på Istedgade. Stedet er småt, hvor træ i rektangulære former præger interiøret, og hvor trapper fører til nye kroge med afslappede siddepladser. Og hvis det alligevel bliver for nervepirrende med kaffen, eller hvis I er havnet i det store lurer-vindue ud til gaden, så er der stadig mulighed for at indtage øller fra klokken 12.  
kaffe.jpgKaffe, Vesterbro

Vinhanen
Adresse: Enghavevej 24 (og Baggesensgade 13)

Direkte fra tønden. Sådan får du serveret din vin fra Vinhanen på Enghavevej – eller tæt ved Søerne på Baggesensgade. Stemningen er uformel og hyggelig, selvom der er vin i glassene, og derfor kan man sagtens gå på en første date her, hvor priserne på de særlige og smagfulde vine er til at betale. Begge steder er dog små, og selv hvis du ikke kommer fredag eller lørdag, så skal du være hurtigt ude, hvis du vil nuppe en af de eftertragtede pladser.


Simpelt V
Adresse: Istedgade 96

Gør dig klar til at hæve stemmen. Simpelt V er et lille, men super tjekket sted – også hvis, du vil glæde en ryger-date. Her er det optimalt at drikke billige bajere til tonerne fra gode, gamle rockklassikere. Populært og crowdet, så kom tidligt, hvis I vil have en siddeplads for jer selv, og hvis du og din date ikke er generte, så er der sikkert nogle Vesterbro-hipstere, der vil mase sig sammen for at gøre plads til jer.

Høegs 
Adresse: Enghavevej 20

Klinker og klassiske bodegaplakater på væggene. Høegs er the place to be for en date, både hvis man ønsker lidt at spise – køkkenet har åbent fra 9-22, eller bare vil nyde en masse fadøl, en flaske special-øl eller et glas vin. Noget for enhver smag, og derfor også enhver type date – og særlig oplagt til den musikinteresserede, hvis man skal til koncert i Vega før, efter eller i selskab med sin date. Som bonus er der ekstra lækkert om sommeren, hvor man kan indtage sine forfriskninger udendørs ved bænke og borde, hvis man er den udadvendte type.


Høegs, Vesterbro. 

Central Café og Hotel 
Adresse: Tullinsgade 1

Mellem højhuse, byens larm og et pulserende Vesterbro ligger den lille oase og hyggelige café, Central Café og Hotel. Kaffe står højt på menukortet og af mad står den blandt andet på toast og banana-split. Hvis det skal være rigtig intimt, er det her et fint sted til en første date, men ellers bør du nok vente til senere hen, hvor du også kan booke det ene hotelværelse, der er en del af caféen. Så bliver det da ikke mere romantisk?
centralcafe1.jpgCentral Café og Hotel. Billede: Jon Norstrøm

Dyrehaven
Adresse: Sønder Boulevard 72

Stedet hvor morgenmadskortet fylder mere end frokost – og aftenkortet. Så hvis man vil undgå brunch-buffeten og tilbyde et lidt mere tjekket udvalg, er Dyrehaven oplagt til den mere modne, brunch-date. Ellers har de åbent helt til klokken 02.00, hvor hanerne er åbne for fadøl og drinks kan shakes, så en første Tinder-date på Dyrehaven – gerne bænket til et af fællesbordene ud til det pulserende Sønder Boulevard – er absolut et must.

Østerbro: 

Pixie 
Adresse: Løgstørgade 2

Når man nævner gode date-steder på Østerbro er Pixie som regel det første der bliver nævnt. Og med god grund. Med sin herlige lokation midt på Bopa Plads, der som regel altid er livligt befolket, når man ikke behøver sin vinterjakke, kan man sidde ude og nyde synet af et slag petanque, mens man nyder vin, øl eller klassisk cafémad af god kvalitet både til kødspisere og vegetarer.  

Tap10
Adresse: Østerbrogade 122

Øl eller cocktails? Det spørgsmål behøver du ikke stille din date, hvis I tager på Tap10. Der er et hav af valgmuligheder inden for begge kategorier, så det er bare om at sætte sig godt til rette ved et af de aflange eller runde træborde og lade sig servicere med drikkevarer af høj kvalitet. Fremragende til en første date, hvor snackbræt også kan serveres, hvis sulten når at melde sig.

La Esquina 
Adresse: Ryesgade 76

En hurtig morgen-croissant eller spanske frokost-specialiteter? Uanset hvad, så er der mange muligheder for at imponere daten på La Esquina, der også serverer lækker spansk rødvin, flaskebajere og cava til de tørstige. Stemningen er uformel med sin dæmpede og behagelige belysning, og selvom stedet klart har et spansk islæt, så kan man stadig ane den nordiske inspiration fra det bastante træværk i baren.

laesquina.jpg
La Esquina, Østerbro. 

Ø12
Adresse: 
Øster Farimagsgade 12

Valget står ofte mellem øl eller kaffe til en første date, og hvis valget falder på det sidste, så er Ø12 et rigtig godt bud et datested.
Caféen har kaffen i fokus og mener selv, at de brygger den bedste kaffe i København. Hvis eftermiddagskaffen bliver til mere, så har caféen også vin, cocktails og småretter på menuen.

Søernes Ølbar 
Adresse: Sortedam Dossering 83

Lige ud til Sortedam Dossering på Østerbro ligger en kælder med dunkel belysning og fremragende øl på fad. Søernes Ølbar er navnet på baren, som udover at være et godt sted for fodboldentusiaster, også er et genialt sted til en første, anden eller tredje date, hvis man er glad for god kvalitetsøl serveret af et passioneret  personale. Under varmere temperaturer, kan du både nyde din øl, din date og udsigten udover søerne ved bordene placeret lige ud fra den lille kælder.
 

Hos Fischer 
Adresse: Victor Borges Plads 12

Med den besynderlige titel ”pastaværtshus” kan du Hos Fischer – sjovt nok – spise pasta i alle afskygninger – men hvis du vil fremstå charmerende, bør du nok undgå spaghettien, hvis du er på en første date. Ellers kan du invitere på en Thursday Aperitivo mellem 15.30 og 18.00, hvor du og din date kan spise af en lækker antipasti tallerken, mens i slukker tørsten i et glad vin eller en Aperol Spritz.
 

Indre by:

Ved Stranden 10 
Adresse: Ved Stranden 10

Skal den stå på særlige vine, serveret af et kyndigt personale, så er Ved Stranden 10 et behageligt sted for en første date. For udover de mange valgmuligheder på vinkortet, så føles det som om at træde ind i en smart dagligstue med hyggelige lænestole i flot design. Hvis du ønsker at drikke videre med daten derhjemme, kan du også betale for dine favoritflasker. Hos Ved Stranden 10 kan du også imponere med dine vinkyndige skills til vinsmagningen om onsdagen, hvor du og din date får 6 glas for 150,- hver.

Bastard
Adresse: Rådhusstræde 13

Foretrækker du ikke at udfritte din date, og se vedkommende dybt i øjnene, så kan Bastard klart være en mulighed. Her kan du nemlig boltre dig i brætspillenes nærmest uudtømmelige verden, så hvis du løber tør for samtaleemner, så snak da om spillet i stedet for. Her er der desuden drikkevarer til enhver tørstig type, og du kan nemt bestille en omgang chilifries med Bastards app, så du ikke behøver at forlade spillet og din date.

Ruby
Adresse: Nybrogade 10

En legendarisk cocktailbar hvis du virkelig vil imponere og fremstå dekadent og classy. Ruby har høj status i branchen – og det forstår man, når man får serveret deres vilde og smagfulde cocktails af afsindig fagligt begavede bartendere. Det er muligt at reservere bord, hvis du vil give din date the grand tour inden for cocktails, bortset fra torsdag, fredag og lørdag.
 

The Living Room
Adresse: Larsbjørnsstræde 17

Dunkel belysning, bløde lænestole og masser af plads. Mellem hypede vintageforretninger og hyggelige spisesteder ligger The Living Room i hjertet af København. Åbningstiderne er lange fra 9-23 i hverdagene og helt til 02.00 fredag og lørdag, og derfor er der plads til alt fra drinks til kaffe på den pulserende café, hvor sæderne også ofte bliver optaget af travle studerende og venner der vil snuppe en hurtig frokost. 


The Living Room, Indre by. 

Mikropolis
Adresse: Vendersgade 22

Hvis du har inviteret din date på den klassiske tur rundt om søerne, burde I slå et smut forbi Mikropolis på Vendersgade. Nede i den lille, smarte, men hyggelige dagligstue af en bar, serverer de special-øl på fad, og kan du ikke helt beslutte dig for, om du hellere vil have en cocktail, så frygt ej, for som en fast del af menuen kan du få kombinationen af øl og cocktails i skøn forening med både søde, sure og bitre smagsindtryk. Skål!
mikropolis.jpgMikropolis, Indre by. 

Christianshavn/Amager: 

Café Wilder
Adresse: Wildersgade 56

Et særdeles blandet klientel vil du finde på Café Wilder på Christianshavn – og det er alt fra unge mennesker til forretningsfolk, og sådan har det altid været siden caféen åbnede tilbage i 1984. Hos Café Wilder kan du både nyde godt af det simple menukort, eller blot snuppe en traditionel fadøl til gode priser. Men husk gerne at booke i god tid, for stedet er populært og de få pladser på caféen bliver hurtigt snuppet.
 
Café Wilder, Christianshavn. 

Eiffel Bar
Adresse: Wildersgade 58

Ægte, lille, traditionel værtshusperle på Christianshavn. Her må der ryges og drikkes, og hvis du er til snakkesalige værtshusgæster er Eiffel Bar, der har eksisteret siden 1736 et godt og afslappet sted til en uformel første date. Ellers kan du underholde daten med et slag Meyer eller Snyd, mens I drikker af Eiffel Bars helt egne flaskeøl. Personalet er imødekommende og interiøret bærer præg af Eiffel Bars særlige historie med mørke vægge, spillemaskiner, malerier og tunge barmøbler langs disken og tunge sofaer ved bordene ind til væggen. 

Ingolfs Kaffebar
Adresse: Ingolfs Allé 3

På den ydre del af Amager ligger kælderen Ingolfs kaffebar, der også serverer mad og drikkevarer på farverige træborde udendørs, når vejret er til det. Hvis du og din date bevæger jer inden for vil I med det samme blive ramt af den hyggelige stemning, når I sætter jer ved at af de mange træborde og indtager jeres kaffe, øl, brunch, frokost eller aftensmad, der både er til grøntsagsgnaskere og kødædere.

Whammy Bar
Adresse: Østrigsgade 13

I løbet af sin korte levetid er Whammy Bar allerede blevet et populært in-sted på Amager, der skiller sig ud blandt de amagerkanske bodegaer og værtshuse ved at servere drinks og cocktails i buzzende 60’er-omgivelser ved den tykke trædisk i dunkel belysning. Hos Whammy Bar er der desuden dobbelt-up på fadøl – og vinhanen i tidsrummet mellem 16 og 17.30, hvis du ønsker at give din date en lille skid på, før I bevæger jer videre ud i det københavnske natteliv.


Whammy Bar, Amager.

Frederiksberg:

Portvinsbaren
Adresse: Kingosgade 4

Hvem siger portvin kun er til særlige lejligheder? Tag din date med på tur til Kingosgade i grænselandet mellem Frederiksberg og Vesterbro, for her ligger Portvinsbaren, der lader dig svælge i lækre portvine fra onsdag til lørdag. Udover store tønder på gulvet er det ligesom at træde ind i en gammel dagligstue, og man føler sig straks velkommen i Portvinsbarens varme omgivelser. 


Bartof Café
Adresse: Nordre Fasanvej 46

Open mikes, jazz og comedy. På Bartof Café er der lidt til lattermusklerne og de musikalske ører, hvis man da ikke i stedet vælger en fredelig dag, hvor man i stedet kan gå ombord i både kolde og varme retter, samt over 22 forskellige øl på fad. Hvis du og din date også er vinylentusiaster kan I i samme ombæring gå på jagt efter sjældne skatte eller de mange stakke af plader i Bartofs vinylbar.

Café Svejk
Adresse: Smallegade 31

Har du hang til tjekkisk øl, og vil give din date en særlig øl-oplevelse? Så smut forbi Café Svejk på Smallegade. Et oplagt sted hvis I i forvejen har begivet jer på en længere gåtur igennem Frederiksberg Have og gerne vil have energidepoterne fyldt op i hyggelige omgivelser. Stemningen hos Café Svejk er afslappet og uformel med et smilende personale, og derfor er det også et fremragende sted til en første date.  

Alléenberg (Psykopaten)
Adresse: Allégade 4 

Hvis du cykler forbi Alléenberg en varm sommeraften er det stensikkert, at du vil finde feststemte og glade mennesker, der går og hygger sig i den lille forhave til værtshusets lokaler. Alléenberg har en lang historie bag sig med stamgæster som Dirch Passer og Preben Kaas, og der roterer stadig flere historier om hvorfor den fik sit mindre flatterende kaldenavn Psykopaten. Under alle omstændigheder er Alléenberg et herligt sted til en uformel første date, hvor det før eller efter også ville oplagt med en spadseretur op og ned ad den smukke gade eller en tur i Frederiksberg Have. 

Berlin Bar
Adresse: Gammel Kongevej 147 

Et særdeles ølkyndigt personale finder du på Berlin Bar, der gerne giver dig den ekstra service, at finde en helt særlig flaskeøl, der passer til netop dine smagsløg og humør. Derfor er den tyske ølbar Berlin Bar også genialt til en første date, hvor I kan prøve jer frem i cirka 130 tyske flaskeøl eller 16 forskellige fra hanerne. Men hvis din date ikke er så fodboldinteresseret så tag et ekstra kig i kampprogrammet inden dit besøg, for Berlin Bar viser både Bundesliga-kampe lørdag og søndag, samt det tyske landsholds kampe. 


Berlin Bar, Frederiksberg. 

LÆS OGSÅ: "Ny dating-tekning: 'Breadcrumbing' er det nye 'ghosting'"

LÆS OGSÅ: "Dansk Tinder-fotograf: 'Vi kan garantere, at du får flere matches'"

LÆS OGSÅ: "Videnskaben siger: Du skal ikke bruge penge på ting, men på oplevelser"