Mange hovedbrud har gennem tiden skyldtes det svære, men banale valg om, hvor man skal tage sin date hen. Der er nemlig så mange aspekter, der skal tages højde for. Hvad skal der være i glasset? Skal der være et par tallerkner, og er det ikke noget med, at det faktisk er ret fedt, hvis der er en aktivitet, man kan lave, så den akavede stilhed ingen chance har? Spørgsmålene er mange, og svarene er få. Det handler simpelthen om, som med alt andet i kærligheden, at mærke efter og kaste sig ud i det.

Vi har dog på redaktionen gjort valget lidt lettere for dig. Gennem meget research og debat har vi vendt hver en beværtning, restaurant eller café. Så hvad enten du kan smage årgangen på en drue, spytter i din øl eller kan dufte en etiopisk kaffebønne fra en kilometers afstand, så har vi stedet til dig og din amour. Her følger en guide over de 23 bedste date-steder i København.

Nørrebro:

Depanneur
Adresse:
 Rantzausgade 36

Depanneur er en canadisk-franskinspireret café/bar/kiosk. Det lyder måske lidt kaotisk, men Depanneur er faktisk en hyggelig, lille café. Stedet kan lidt af det hele og er perfekt til en uhøjtidelig date, hvor menuen enten står på kaffe, sodavand eller øl. Hvis daten går godt, kan man passende afslutte den med en gåtur på Assistens Kirkegård, der er lige rundt om hjørnet.

Depa.jpg
Depanneur, Nørrebro

Bar
Kronborggade 3

Hvis du er glad for små, lumre, tilrøgede hipsterbarer, så er stedet med det simple navn ”Bar” nok lige dig. For udover masser af øl, så er kaffen også billig og god. Bar er dog et populært sted, så kom i god tid, hvis du gerne vil have en plads. Og derudover kan du komme til at sidde ganske tæt på andre unge nørrebrogensere, så måske er det ikke et super egnet sted til første tinder-date, men snarere når du har lært din date lidt bedre at kende.

Kølsters Tolv Haner
Rantzausgade 56

Er du ølfanatiker, til gadeliv og friske efterårsaftner? Så er Kølsters Tolv Haner et fremragende bud til en date. Selve baren, hvor de serverer egne øl og forskellige snacks, er ikke vanvittig stor, men til gengæld er der masser af plads udenfor på de mange borde, hvor du dog muligvis må dele pladsen med ligesindede øl-entusiaster i skæret fra farverige lyspærer.

Brus
Guldbergsgade 29F

En meterlang bar møder dig, når du træder indenfor på tapperiet Brus ved siden af Empire Bio. Her kan man indtage en fremragende fadøl enten før eller efter en tur i biografen, eller inden mad på det lækre italienske spisested Bæst, som også ligger lige over for. Belysningen er rar, og på grund af de mange siddemuligheder er stedet oplagt til en første date. 

Gaarden & Gaden
Nørrebrogade 88

Hvis man er til naturvin i lange baner og særlige økobryg, er Gaarden & Gaden lige stedet for en date. Det er muligt at finde et tomandsbord indenfor, men pladsen er trang så vær tidligt ude, hvis du ikke vil gå forgæves. Ellers er der rig mulighed for at sidde ude, hvis temperaturerne er til det. Gaarden & Gaden er også et spisested med mulighed for reservation. 

Vesterbro:

KAFFE
Istedgade 90

Du finder nok ikke et mere hipster-lækkert sted at modtage din kaffe end på (som navnet antyder) KAFFE på Istedgade. Stedet er småt, hvor træ i rektangulære former præger interiøret, og hvor trapper fører til nye kroge med afslappede siddepladser. Og hvis det alligevel bliver for nervepirrende med kaffen, eller hvis I er havnet i det store lurer-vindue ud til gaden, så er der stadig mulighed for at indtage øller fra klokken 12. Så skal det hele nok gå.

kaffe.jpg
KAFFE, Vesterbro

Høegs 
Enghavevej 20

Klinker og klassiske bodegaplakater på væggene. Høegs er the place to be for en date, både hvis man ønsker lidt at spise – køkkenet har åbent fra 9-22, eller bare vil nyde en masse fadøl, en flaske special-øl eller et glas vin. Noget for enhver smag, og derfor også enhver type date – og særlig oplagt hvis man skal til koncert i Vega i selskab med sin date. 

Høegs, Vesterbro

Central Café og Hotel 
Tullinsgade 1

Mellem højhuse, byens larm og et pulserende Vesterbro ligger den lille oase og hyggelige café, Central Café og Hotel. Kaffe står højt på menukortet og af mad står den blandt andet på toast og banana-split. Hvis det skal være rigtig intimt, er det her et fint sted til en første date, men ellers bør du nok vente til senere hen, hvor du også kan booke det ene hotelværelse, der er en del af caféen. Så bliver det da ikke mere romantisk?

centralcafe1.jpg
Central Café og Hotel. Foto: Jon Norstrøm

Dyrehaven
Sønder Boulevard 72

Stedet hvor morgenmadskortet fylder mere end frokost– og aftenkortet. Dyrehaven er dermed oplagt til den mere modne brunch-date. Hvis ikke ædrueligheden bekommer jer, så har de åbent helt til klokken 02.00, hvor hanerne er åbne for fadøl og hvor det varme lys fra lamperne over bordene sætter både dig og din date i det helt rigtige skær. En første Tinder-date på Dyrehaven har alle dage været en sikker vinder.

Østerbro: 

Pixie 
Løgstørgade 2

Når man nævner gode date-steder på Østerbro, er Pixie som regel, det første der bliver nævnt. Og med god grund. Med sin herlige lokation midt på Bopa Plads, der som regel altid er livligt befolket, kan man sidde ude og nyde sin vin, øl eller klassiske cafémad af god kvalitet både til kødspisere og vegetarer. Hvis solen skinner er petanquebanen lige ude foran caféen ofte i brug, og det er jo kun hyggeligt at have noget at sidde at kigge på og tale om.

La Esquina 
Ryesgade 76

En hurtig morgen-croissant eller spanske frokost-specialiteter? Uanset hvad, så er der mange muligheder for at imponere daten på La Esquina, der også serverer lækker spansk rødvin, flaskebajere og cava til de tørstige. Stemningen er uformel med sin dæmpede og behagelige belysning, og selvom stedet klart har et spansk islæt, så kan man stadig ane den nordiske inspiration fra det bastante træværk i baren.

laesquina.jpg
La Esquina, Østerbro. 

 

Søernes Ølbar 
Sortedam Dossering 83

Lige ud til Sortedam Dossering på Østerbro ligger en kælder med dunkel belysning og fremragende øl på fad. Søernes Ølbar er navnet på baren, som udover at være et godt sted for fodboldentusiaster, også er et genialt sted til en første, anden eller tredje date, hvis man er glad for god kvalitetsøl serveret af et passioneret  personale. Tilmed gør placeringen at, I kan sætte jer udenfor og både nyde hinanden, jeres øl, og udsigten udover søerne på én og samme tid.
 

Indre by:

Flindt og Ørsted
Nørre Farimagsgade 6

En af datekunstens regler er, at du vælger et sted, hvor der er minimal risiko for at rende ind i venner og bekendte. Og her passer Flindt og Ørsted godt ind. Det er ikke sted, hvor gud og hver mand har sin gang, og det er på trods af stedets uomtvistelige charme. Menukortet er enkelt, består af få retter og så ellers lidt vin, øl og sodavand, men det er Flindt og Ørsteds beliggenhed, der rigtig tager kegler. Den ligger inde i H.C. Ørstedsparken, så det er oplagt at slentre de smukke grustier tynde, efter I har nydt en dejlig servering.

Bastard
Rådhusstræde 13

Foretrækker du ikke at udfritte din date, og se vedkommende dybt i øjnene, så kan Bastard klart være en mulighed. Her kan du nemlig boltre dig i brætspillenes nærmest uudtømmelige verden, så hvis du løber tør for samtaleemner, så snak da om spillet i stedet for. Her er der desuden drikkevarer til enhver tørstig type, og du kan nemt bestille en omgang chilifries med Bastards app, så du ikke behøver at forlade spillet og din date.

Ruby
Nybrogade 10

En legendarisk cocktailbar der er det perfekte valg, hvis du virkelig vil imponere og fremstå dekadent og classy. Ruby har høj status i branchen – og det forstår man godt, når man får serveret deres vilde og smagfulde cocktails af deres afsindigt fagligt begavede bartendere. Hvis du vil give din date the grand tour inden for cocktails, er det muligt at reservere bord, bortset fra torsdag, fredag og lørdag.
 

Christianshavn/Amager: 

Café Wilder
Wildersgade 56

Et særdeles blandet klientel vil du finde på Café Wilder på Christianshavn. Der er alt fra unge mennesker til forretningsfolk, og sådan har det altid været, siden caféen åbnede tilbage i 1984. Hos Café Wilder kan du både nyde godt af det simple menukort, eller blot snuppe en traditionel fadøl til gode priser. Men husk gerne at booke i god tid, for stedet er populært, og de få pladser på caféen bliver hurtigt snuppet.
 

Café Wilder, Christianshavn. 

Eiffel Bar
Wildersgade 58

Ægte, lille, traditionel værtshusperle på Christianshavn. Her må der ryges og drikkes, og hvis du er til snakkesalige værtshusgæster er Eiffel Bar, der har eksisteret siden 1736, et godt og afslappet sted til en uformel første date. Ellers kan du underholde med et slag Meyer eller Snyd, mens I drikker af Eiffel Bars helt egne flaskeøl. Personalet er imødekommende, og interiøret bærer præg af Eiffel Bars særlige historie med mørke vægge, spillemaskiner, malerier og tunge barmøbler langs disken og tunge sofaer ved bordene ind til væggen. 

Haabet Bodega
Amagerbrogade 10

Kunsten ved at vælge et godt sted til den første date er at vælge et sted med dunkel belysning. At sidde overfor et fremmede menneske i et helt oplyst lokale føles lidt som at tage metroen spritstiv midt om natten. Det er, som om omgivelserne kan se fordærvet i din sjæl, og det er der ingen, der har lyst til. Haabet Bodega har en dæmpet belysning, og det er helt perfekt, når det kommer til en date. Der er fadøl i baren og smøger i askebægeret, og hvis man har spirituelle tendenser, kan navnet på baren jo kun være et tegn på gode ting i vente.

Ingolfs Kaffebar
Ingolfs Allé 3

På den ydre del af Amager ligger kælderen Ingolfs kaffebar, der også serverer mad og drikkevarer på farverige træborde udendørs, når ellers vejret er til det. Hvis du og din date bevæger jer indenfor, vil I med det samme blive ramt af den hyggelige stemning. Sæt jer ved at af de mange træborde og indtag jeres kaffe, øl, brunch, frokost eller aftensmad, der både er til grøntsagsgnaskere og kødædere.

Whammy Bar
Østrigsgade 13

Whammy Bar er et populært in-sted på Amager, der skiller sig ud blandt de amagerkanske bodegaer og værtshuse ved at servere drinks og cocktails i buzzende 60’er-omgivelser ved den tykke trædisk i dunkel belysning. Hos Whammy Bar er der desuden dobbelt-up på fadøl – og vindråber i tidsrummet mellem 16 og 17.30. Og det er jo et plus, hvis du ønsker at give din date en lille skid på, før I bevæger jer videre ud i det københavnske natteliv.

Whammy Bar, Amager.

Frederiksberg:

Alléenberg (Psykopaten)
Allégade 4 

Alléenberg har en lang historie bag sig med stamgæster som Dirch Passer og Preben Kaas, og der roterer stadig flere historier om hvorfor, den fik sit mindre flatterende kaldenavn Psykopaten. Under alle omstændigheder er Alléenberg et herligt sted til en uformel første date, hvor det før eller efter også ville være oplagt med en spadseretur op og ned ad den smukke gade eller i Frederiksberg Have. 

Café Svejk
Smallegade 31

Har du hang til tjekkisk øl, og vil du give din date en særlig øl-oplevelse? Så smut forbi Café Svejk på Smallegade. Et oplagt sted hvis I i forvejen har begivet jer ud på en længere gåtur igennem Frederiksberg Have og gerne vil have energidepoterne fyldt op i hyggelige omgivelser. Stemningen hos Café Svejk er afslappet og uformel med et smilende personale, og derfor er det også et fremragende sted til en første date.  

Vinstue 29
Falkoner Alle 29

Som initiativtager til daten vil du ofte gerne foreslå en aktivitet, som er en kende aparte, og som der kan være et grin og en samtale i. En øl og en smøg på en bodega er ingenlunde i den boldgade, men et højst overset aspekt ved de brune værthuse er de enarmede tyveknægte, og dem findes der et par stykker af herinde midt på mondæne Frederiksberg. Tag plads med din date foran de forførende blinkende lamper og lad dig lokke af løftet om klinkende mønter og fælles fornøjelse. Det koster selvfølgelig et par ekstra knaster at forfølge heldet, men da man sjældent har held i både kærlighed og spil, er du nærmest garanteret en jackpot på den ene eller den anden vis.