Nicklas Bendtner rejser meget.

Med familie i Danmark, en søn i London, en arbejdsgiver i Norge og jævnlige, europæiske udebaneture med klub- og landshold lever Rosenborg-angriberen en betragtelig del af tilværelsen i lufthavnen.

Henover efteråret er Bendtner frontfigur i Københavns Lufthavns back-to-business-kampagne, der skal promovere et nyt shoppingområde med restauranter, barer og tøjbutikker som Lêlê, Mikkeller og Wood Wood.

I forbindelse med skydningen af reklamefilmen mødte vi Nicklas Bendtner til en snak om rejseritualer, joggingsæt og eksklusive Louis Vuitton-tasker.

Hvor ofte rejser du i løbet af en uge?

”Tre gange om ugen, eller seks flyvninger. Hvis jeg kunne undgå at rejse så meget, ville jeg gerne det. Men det har været sådan, siden jeg var 18 år gammel, så jeg er vant til at leve en stor del af mit liv i lufthavnen.”

Fodboldspillere har for vane at rejse med enormt meget bagage selv på korte ture. Hvad er der egentlig i alle de kufferter?

”Det er sådan, at når man rejser med sit fodboldhold, så skal man altid have to par støvler med. Derudover skal man have rene underbukser, tøj, computer og så videre. Og der er ikke noget værre, end hvis ens tøj stinker af sure fodboldstøvler, så man bliver nødt til at pakke det i to forskellige kufferter.”

Kan man overhovedet blive accepteret i et omklædningsrum, hvis man ikke har en toilettaske fra Louis Vuitton?

”Haha, ja, det kan man sagtens. For mit eget vedkommende tror jeg, at det er en aldersting. Da jeg var yngre, ville jeg gerne have alle de rigtige mærker. Men nu hvor jeg er blevet ældre, er jeg lidt ligeglad om det er en taske fra Adidas eller Louis Vuitton.

I dag flyver jeg med en Louis Vuitton x Fragment-taske, for jeg kan godt lide at samle på ting, andre ikke sådan lige kan få fat på. Når jeg rejser med holdet, har jeg som regel en Vetements- eller Adidas-taske med. Det er blevet lidt for almindeligt bare at køre en Louis Vuitton-taske, når man er fodboldspiller. Det er derfor, jeg har Fragment-udgaven, haha.”

Skal man som fodboldspiller hele tiden forsøge at have det, de andre ikke har?

”Problemet er, at som fodboldspiller er det umuligt at købe noget fedt, som andre ikke også kan købe. Det er et problem, for alle ender med at ligne hinanden. Hvis man køber noget cool, som man har for sig selv, så har man det højst i en måned, og så rocker alle det. Sådan er det også med eksempelvis hovedtelefoner.

Man vænner sig til at leve i en verden, hvor man ser sine holdkammerater hver dag. Så når man rejser, er der ikke nødvendigvis altid noget at snakke om, så det er meget noget med at tage hovedtelefoner på, smutte ind i flyet, se en film og så videre.

Jeg har haft alt fra Sennheiser, B&O og Beats By Dre, som jeg kører lige i øjeblikket. Jeg har fået sponsoreret en del hovedtelefoner fra Beats By Dre, men problemet er, at de kan gøre lidt ondt på ørerne. Så nogle gange kører jeg bare de almindelige in-ear fra Apple, men der er jeg også mærkelig, for jeg kan ikke lide den nye model uden ledning. Jeg synes, de er for mærkelige.”

Har du nogen særlige rejseritualer?

”Tænker du på det, som alle drenge og piger gør, inden de flyver, hvor de lige sprayer sig til i en dyr parfume i Duty-free?”

Gør du da det?

”Nej, gør du?”

Nej!

”Arh, du lyver nu. Men det er sådan, at når jeg rejser så meget, og ofte rejser alene, så prøver jeg at være i lufthavnen så sent som muligt. I den ideelle verden kan jeg gå direkte gennem security og ind i flyet. Hvis jeg har lidt mere tid, så sætter jeg mig gerne i lufthavnen og får et glas the, en øl eller et glas vin. Hvis jeg skal spise, hopper jeg måske på 42Raw, som så først lige er åbnet i lufthavnen. Der spiser jeg rigtig tit, når jeg i København. Eller måske et sushisted. Der er selvfølgelig også lige kommet en Lêlê. Det kommer sgu meget an på mit humør.”

Kan du bedst lide at rejse alene eller med et helt fodboldhold eller andre i ryggen?

”Helt klart alene. For så slipper man for at skulle følge efter andre mennesker. Hvis man er i lufthavnen med sin kæreste, vil hun altid i en eller anden butik og så videre. Jeg foretrækker at kunne gøre mit eget.”

Er du én af dem, der synes, at man bør klæde sig anstændigt på, når man flyver, eller er det okay bare at flyve i fuldt jogging-sæt?

”Godt, du spørger (Bendtner rejser sig, og fisker et sort Gucci-joggingsæt op af den føromtalte rygsæk)! Dét her, det er det, jeg rejser i hver eneste gang. Altid jogging-tøj. Det er komfort før alt. Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at flyve i jakkesæt, med mindre jeg blev tvunget til det. Vi rejser altid i jakkesæt med landsholdet, hvilket er vildt irriterende, men jeg foretrækker klart at rejse komfortabelt."

LÆS MERE: Selvhjælpsbøgernes storhedstid er ikke forbi: "Konsekvensen kan blive, at folk søger efter noget, som ikke findes"

LÆS MERE: MAMIL: Den midaldrende cykelmand har fået et navn

LÆS MERE: Redaktionen anbefaler: 6 skarpe magasiner til læseferien