DA JEG VAR MINISTER, kom jeg meget sjældent i seng før efter midnat. Nu er der ingen forhandlinger eller møder, der trækker ud. Måske er der en middag i forbindelse med mit arbejde, men jeg er som regel i seng mellem klokken 22.45 og 23.00.

Vi har fire børn, og den yngste er netop blevet student og flyttet hjemmefra, så nu er det kun min kone og mig. Det har givet plads til nogle helt nye rutiner. Indtil for ganske nylig handlede det om at få børnene op og få noget mad i dem, inden de skulle afsted, også selvom de gik i gymnasiet. Men nu har vi et helt andet liv om morgenen.

MIT VÆKKEUR RINGER KLOKKEN 06, og så gør jeg én af to ting: Om sommeren og helt frem til efterårsferien ror jeg i kajak på Øresund næsten hver eneste morgen. Efter efterårsferien og over hele vinteren kører jeg 1-1,5 times mountainbike i Dyrehaven. Og så har min fysioterapeut givet mig nogle øvelser, som jeg laver for min ryg og min core, fordi jeg fik en ret voldsom diskusprolaps for nogle år tilbage. Siden jeg begyndte at lave øvelser, har jeg ikke haft smerter. Mens jeg ror i kajak eller kører mountainbike, svømmer min kone i havet.

Og når jeg kommer hjem, gør jeg noget, som er meget moderne, og som jeg første gang hørte om i ’Genstart’: Jeg blender en professordrik (en blendet drik opfundet af professor Oluf Borbye Pedersen, som består af en lang række grøntsager og frugt, red.). Sådan en napper jeg hver morgen, og så behøver jeg ikke spise morgenmad.

JEG HAR ET DRESS: Jakkesættet. Det er enten lyseblåt, mørkeblåt eller ternet. Derudover: en ren, hvid Stenström-skjorte. Og så altid Happy Socks med en masse farver på. Da jeg blev minister, begyndte jeg at få skræddersyet mine jakkesæt hos Custom House i Hellerup, og sådan har det været lige siden. Fordi jeg insisterer på at cykle alle vegne, slider jeg tre par bukser op for hver jakke, jeg køber.  

OP PÅ CYKLEN og ind til Dansk Erhverv, som ligger i Børsen. Det tager præcis 30 minutter, og jeg tager altid cyklen, selvom jeg endda har min egen p-plads derinde. Selv da jeg var minister (Brian Mikkelsen var minister i VK-regeringerne fra 2001-2011 og igen fra 2016-2018, red.) og havde en fin ministerdyt, cyklede jeg på kontoret næsten hver morgen.

’P1 MORGEN’ ER MIN LYD. Altid. Både derhjemme og i ørerne på mine cykelture. Når de taler om politik, ved jeg som regel mere om sagens kerne end dem, der interviewer, fordi en stor del af mit arbejde består i at tale med ministre og toppolitikere, og fordi jeg har brugt så mange år i toppolitik selv. Men forleden talte de om Roger Whittaker, som netop er død. Ham hørte min far meget, og så fik jeg lige det hele genopfrisket, mens jeg cyklede. Jeg hører også ’Tiden’ og ’Genstart’ ligesom alle andre, mens jeg også er begyndt at høre et nyt program om kunstig intelligens, som P1 lige har lanceret, der hedder ’Prompt’. Jeg kan heller ikke slippe New York Times’ ’The Daily’, som jeg har hørt i mange år. Og så supplerer jeg med podcasts fra Washington Post og The Economist.

JEG ER PÅ KONTORET mellem klokken 8.30-9.00. Plus, minus. Jeg er en af de få, der stort set aldrig drikker kaffe. Så får jeg til gengæld dagens første kop the, som jeg selv blander hos A. C. Perchs Thehandel: 60 procent earl grey og 40 procent keemun.